1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla se nada da će otpočeti proizvodnju u Nemačkoj pre kraja godine
Tesla se nada da će otpočeti proizvodnju u Nemačkoj pre kraja godine
0

Tesla se nada da će otpočeti proizvodnju u Nemačkoj pre kraja godine

146
0
Podelite sa prijateljima:

Ilon Mask gaji nadu da će prva vozila u fabrici pokraje Berlina sići sa proizvodnih traka tokom oktobra.

Od proizvodnje u Nemačkoj u velikoj količini će zavisiti uspeh Tesle u Evropi. Ne zbog toga što će ovom brendu izostati potražnja, već zbog činjenice da se i sada čeka vrlo dugo na isporuke naručenih automobila, a montaža na Starom kontinentu mogla da značajno skrati period iščekivanja poručenog četvorotočkaša.

Šef Tesle je prilikom posete ovom pogonu izrazio želju da se počne sa proizvodnjom što je pre moguće. “Nadam se da ćemo uz malo sreće već u oktobru imati prve proizvedene automobile na ovom lokalitetu”, rekao je Ilon Mask.

Podsetimo, isprva je bilo planirano da ova fabrika počne sa radom u julu ove godine, ali je došlo do pomeranja zbog raznih, mahom birokratskih, problema sa kojima se susreo Tesla u Nemačkoj.

Iako Mask želi da proizvodnja krene u oktobru, pojedini nemački mediji navode druge informacije, te da će start zapravo biti tek početkom 2022. godine.

Bilo kako bilo, Tesla planira da u blizini nemačke prestonice vrši proizvodnju prvo dva vozila. Naravno, reč o je izuzetno popularnim četvorotočkašima – Modelu 3 i Modelu Y. Oba automobila za sada u Evropu stižu iz drugih Teslinih fabrika, što iz Kine, što iz SAD.

AutoRepublika 

(146)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments