1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Renault prodaje 148 hektara zemlje oko svoje najveće fabrike
Renault prodaje 148 hektara zemlje oko svoje najveće fabrike
0

Renault prodaje 148 hektara zemlje oko svoje najveće fabrike

185
0
Podelite sa prijateljima:

Transakcija koju je uprava Renaulta namerna da izvrši, omogućiće da lokacija u okviru fabrike Due, unapredi svoju konkurentnost. Naime, nakon otuđenja 148 hektara zemljišta unutar fabričkog kompleksa, lokacija će postati kompaktnija što će doneti niže troškove za Renault ElectriCity.

Renault će nastaviti da otuđuje velike parcele zemljišta. Automobilski gigant će za pomenutu parcelu dobiti 35 miliona evra od strane lokalne samouprave. „Ugovor predstavlja jedan segment primene plana Renault ElectriCity objavljenog 9. juna. Otuđenje zemlje će pomoći Renaultu ElectriCityiju da unapredi kompaktnost lokacije u Dueu i da optimizuje strukturu i visinu poslovnih rashoda novog društva,“ stoji u saopštenju za javnost automobilske grupe, kao i Odeljak za upravljanje javnim zemljištem na severu Francuske.

Inače, fabrika u gradu Due se prostire na parceli od 270 hektara i kao takva je najveća fabrika Renault grupe u Francuskoj. „Novi standardi konkurentnosti u automobilskoj industriji nameću sve kompaktnije komplekse i optimizovanu upotrebu raspoloživog zemljišta“, dodaju potpisnici zajedničkog saopštenja, nastavljajući rečima: „Renault Group preduzima sve aktivnosti na rehabilitaciji i prilagođavanju lokacije za ostale industrijske namene u skladu s ugovorom dve strane.“

Zemlja koja je predmet prodaje bi trebalo da se iskoristi za izgradnju fabrike u vlasništvu kineske grupacije Envision, gde je u opticaju na stotine novih radnih mesta, navode izvori bliski slučaju.

Javno preduzeće za upravljanje industrijskim lokacijama će raščistiti i pripremiti teren kako bi „spremno dočekao novog investitora“. Svi sanacioni radovi će biti obavljeni u ograničenom roku trajanja, na način na koji je zahtevao lider projekta.

Ukupna vrednost ove transakcije, s aspekta javnog interesa, iznosi oko 40 miliona evra, dok je ugovor potpisan ranije danas. Inače, Renault namerava da ta fabrika bude srce projekta ElectriCity u okviru kog funkcionišu tri postojeća pogona i koji će između ostalog proizvoditi i novi R5.

U gradu Due se trenutno proizvode najprestižniji modeli Renaulta: Espace, Scenic i Talisman. U Mobežu se trenutno proizvode primerci minivana Kangoo dok se u fabrici u Ruicu sklapaju menjačke kutije i još neke mehaničke komponente.

AutoRepublika

(185)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments