1. Home
  2. Vesti
  3. Kineski klon Volkswagenovog ID.3 (GALERIJA)
Kineski klon Volkswagenovog ID.3 (GALERIJA)
0

Kineski klon Volkswagenovog ID.3 (GALERIJA)

271
0
Podelite sa prijateljima:

Opšte je poznato da Kinezi vole da kopiraju, a naročito u automobilskoj industriji. 

Činjenica je da je kineska automobilska industrija u velikom naletu u prethodnih nekoliko godina, kao i da je ova zemlja planetarni centar elektrifikacije. No, običaji se teško zaboravljaju, pa se tako na svakom većem auto-salonu u Kini mogu sresti kopije svetski poznatih modela drugih proizvođača… Istina toga je danas manje nego ranije, ali je ova pojava, nažalost, i dalje prisutna.

Dobar primer za elektrifikaciju i kloniranje jeste automobil pod nazivom D1, nastao kao plod saradnje BYD-a i Didija, dve kineske kompanije. Već prvi pogled na ovaj model, pogotovo njegov anfas dovoljan je da se zaključi da se radi o klonu Volkswagenovog ID.3. Ono što jeste izmenjeno to je sistem otvaranja vrata, odnosno druga vrata su klizna.

Podsetimo, Volkswagen u Kini ne nudi ID.3, taj automobil je rezervisan za evropske kupce. Ipak, nemačka marka je izuzetno popularna u ovoj državi, te ne čudi i malo „krađe“ stila i dizajna.

U odbranu Kineza može se reći i da se ID.3 ne ističe posebno svojim dizajnom i da je ovde stil bio svrsishodan, sve zarad bolje aerodinamike i više prostora u vozilu.

Da li i Vama kineski D1 mnogo liči na nemački ID.3?!

AutoRepublika 

(271)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments