1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljen ažurirani Tiguan Allspace (GALERIJA)
Predstavljen ažurirani Tiguan Allspace (GALERIJA)
6

Predstavljen ažurirani Tiguan Allspace (GALERIJA)

958
6
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen je nakon restilizovanja standardnog Tiguana prešao i na Allspace varijantu. 

Pomenuto izdanj razlikuje se u odnosnu na osnovni Tiguan po uvećanom međuosovinskom rastojanju, i dok u Evropi ima poseban naziv, s druge strane Atlantika prodaje se samo kao Tiguan.

Promene spolja ostale su suptilne, kao što je bio slučaj i sa standardnim modelom koji je nedavno prošao kroz proces osvežavanja. Najveća izmena na anfasu jeste nova svetlosna grupacija koja je kod viših trimova spojena sa LED trakom. I na zadnjem kraju vozila postavljena je nova svetlosna grupacija, a bilo je i drugih manjih izmena – tako je naziv „Tiguan“ sada smešten ispod značke Volkswagena.

Volkswagen je dodao dve boje u paletu svog SUV-a. Kupci sada mogu birati i Kings Red i Oryx White kolorit, što čini da je ukupno ponuđeno osam boja. Osim toga, potrošači imaju prilike da odaberu točkove od 17 cola u osnovnom paketu opreme do 20 cola za najviše trimove.

Nemačka marka navodi da je osveženi Tiguan Allspace neznatno porastao u dužinu – svega 22 mm. No, to se ne odnosi na prostor u kabini koji je ostao na pređašnjem nivou ali je i dalje izdašan. Dakle, i restilizovani Tiguan Allspace dolazi sa tri reda sedišta i ponuda prtljažnog prostora ostaje ista.

Ispred vozača je digitalna instrumentalna tabla od 8 inča koja je postala standardni deo opreme kod ovog modela. Opcionalno moguće je uzeti i veću digitalnu instrumentalnu tablu od 10,25 cola. Volkswagen navodi i da je sarađivao sa stručnjacima kompanije Harman Kardon za unapređivanje audio sistema u vozilu.

Što se tiče palete motora, ona je slična onoj koja se može naći kod standardnog Tiguana. Tako je uvodna pogonska jedinica 1,5 TSI sa 150 ks, a od benzinaca je u ponudi još jedan dvolitarski agregat u dve konfiguracije – sa 190 i 245 ks. Potonji motor dolazi samo sa AWD pogonom.

Naravno, Volkswagen nije odustao od dizelaša koji su i dalje vrlo poželjni u ovom segmentu. Nemački brend nudi 2,0 TDI u dve varijante. Slabije izdanje raspolaže sa 150 ks, a snažnija verzija 200 ks. Kao i kod dvolitarskog benzinca, i ovde se pokreću sva četiri točka.

Potvrđeno je da Tiguan Allspace neće dobiti performantno R izdanje, kao i da neće imati „čast“ da se elektrifikuje, odnosno ništa od plug-in hibrida koji je nedavno uvršten u ponudu kod standardnog Tiguana.

Volkswagenovi predstavnici za odnose sa javnošću potvrdili su da neće biti velikog rasta cena za ovaj SUV u Evropi. Početna cena bi trebalo da u većini zemalja u EU iznosi oko 36.000 evra.

AutoRepublika 

(958)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Budala bez kacige

Auto izgleda vrhunski. Konacno jedan SUV da mi se svidja. Cena…

Bungi

Šta je ovdje vrhunski, šta ti se konkretno sviđa, da i mi ostali znamo.???Meni lično, vrhunski izgleda novi Hjundai Tuson.To je hrabar , orginalan dizajn.Ne mora sve da bude kocka, u prirodi su uvijek zastupljene obline.

s mile

da sada kupujem, fakat bih pre birao među ostalima nego VW

Tucson, extra

MeeeMeee

Pa eto, meni se svidja, kao i prethodni, mada je on bio previse debeo u izgledu. Onaj prvi Tiguan mi je bio vizuelno uzasan. Novi tucson sa druge strane mi se na slikama nije bas svideo, medjutim video sam ga uzivo u saobracaju i definitivno mi nije ruzan, ali jeste pomalo cudan. Prethodni mi je jos uvek lepsi, a videcemo za koliko cu promeniti misljenje.

Milan

Nista zanimljivo u ovom Tiguanu.Mozda jeste kvalitetan,ali sto rekose ostali,Tucson je extra

Rikošet

U VW blenderu na MQB platformi ovog razmaka zblendana su tri SUV modela: Tiguan Allspace, Škoda Kodiaq i Seat Tarraco… Od ta tri Tarraco mi se vizuelno najviše dopada…

Ispod lima je sve isto, samo su vanjski limeni oklopi i unutrašnje „maske“ drugačije…

Ono što je zanimljivo je da se Tarraco i Kodiaq proizvode u Evropi, a Tiguan Allspace u Meksiku…
S obzirom da kao takav podliježe carini, trebao bi biti i najskuplji…