1. Home
  2. Vesti
  3. Auto-škola nudi polaznicima obuku na vozilima marke BMW
Auto-škola nudi polaznicima obuku na vozilima marke BMW
0

Auto-škola nudi polaznicima obuku na vozilima marke BMW

486
0
Podelite sa prijateljima:

Škola vožnje u glavnom gradu Belorusije je ponudila kandidatima za sticanje vozačke dozvole mogućnost da obuku sprovedu u velikom stilu. Naime, u floti nastavnih vozila se nalaze i dva nedavno kupljena primerka vozila marke BMW. Plemeniti četvorotočkaši su već u upotrebi, i prva grupa budućih vozača je već krenula s obukom.

Trening na bavarskim automobilima košta za 65 evra više nego onaj realizovan na Volkswagenu Polou, pri čemu verujemo da se radi o razlici u ceni svih časova obuke, a ne samo jednog, mada nam u tom slučaju to zvuči kao isuviše tanka doplata, dok bi ona bila više nego paprena, da je u pitanja samo jedan nastavni čas.

“Naši klijenti sada mogu da koriste dva nova automobila, ali planiramo da postepeno celu flotu nastavnih vozila prevedemo na gamu BMW-a, ” kaže Pavel Bekiš, zamenik direktora škole vožnje TsAUK. „Pošto veliki automobili i nisu baš podesni za sticanje inicijalnih vozačkih znanja (lakše je manevrisati vozilima skromnijih gabarita), opredelili smo se za modele Serije 3, konkretno za verzije GT, i zbog zavidnijeg klirensa. To je zaista važno, pošto su regularne „trojke“ baš blizu tla s karoserijom, što može biti problem kod neravnina. Vozila pogone dvolitarski dizeli, što je više nego dovoljno snage da vozilo, čak i s ručnim menjačem, samostalno kreće iz mesta, bez potrebe da se stiska papučica gasa“, elaborirao je Bekiš.

Većina game BMW-a koristi zadnji pogon, čemu se raduju i polaznici, posebno u suvim uslovima, jer je vozna dinamika onda značajno bolja, dok se prateći problemi na snegu i klizavoj podlozi, eliminišu bezbednosnim sistemima kojima je automobil „prepunjen“. Iz auto-škole naglašavaju i kolika je važnost snažnog motora, pa će se tako kandidati lagodno navikavati na osetljivost papučice za gas, što je za početnike veoma osetljiva tema.

Kao što nagovestismo, oba automobila koriste manuelnu transmisiju, što je obavezan uslov koji postavlja saobraćajna policija u toj zemlji, što ne važi jedino za osobe s invaliditetom. Međutim, Bekiš kaže da je njegova škola nabavila i više bavarskih vozila s automatskom transmisijom, s obzirom da se očekuje skora izmena zakona. Jedan od automobila iz te serije je i BMW X6.

Međutim, prema prvim procenama, uključivanje vozila marke BMW u flotu automobila za obuku, nije doveo do pojačanog interesovanja školaraca za volanom. Pride, cena obuke će se uskoro udvostručiti kako bi bili pokriveni uvećani troškovi amortizacije premijum automobila, ali isto tako i drastično viši troškovi održavanja.

AutoRepublika

Izvor: Onliner

(486)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments