1. Home
  2. Vesti
  3. Sledio navigaciona uputstva kamionom punim šljunka…
Sledio navigaciona uputstva kamionom punim šljunka…
2

Sledio navigaciona uputstva kamionom punim šljunka…

691
2
Podelite sa prijateljima:

Ionako težak kamion, dodatno opterećen time što mu je sanduk bio pun šljunka, zaputio se preko mosta u rumunskoj regiji Dambovica, a koji nije bio izgrađen da podnese tako impozantan tovar. Zahvaljujući tom nepromišljenom potezu, više od trideset porodica je ostalo izolovano. Vozač je nakon što je kiperom jednostavno prelomio most, naveo da mu je GPS sugerisao kobnu rutu.

Incident se dogodio između sela Rakari i Stanešti, kada je kiper prepun peska nastupio na mostić koji je osmišljen da ugosti značajno manja vozila. Petnaest godina stara gvozdena konstrukcija je osmišljena i izvedena na način da podnese do deset tona teške terete, za razliku od MAN-a s fotografija čiji je tovar u sanduku bio znatno teži od pomenutih 10 hiljada kilograma.

Hvala Bogu na pametnim telefonima, pa je tako očevidac nesreće mogao da i na ovaj način posvedoči o događaju. Rekao je da se kamion najpre zaustavio da bi onda laganim tempom krenuo da prelazi preko gvozdene konstrukcije. Međutim, kada se vozilo u potpunosti našao na mostu, sama konstrukcija je kolabirala pod težinom vozila. Kamion je ostao van stroja bez mogućnosti da bude pokrenut bez masivne pomoći mehanizacije, s prednjim točkovima visoko u vazduhu.

U izveštajima lokalnih medija se navodi da je vozač stanovnik glavnog grada Rumunije i da je uspeo da napusti kabinu bez ičije pomoći i bez ikakvih povreda. Rekao je policiji koja je izašla na uviđaj da je nepromišljeno naseo na instrukcije uređaja za navigaciju, iako je drum kojim se zaputio bio zabranjen za teška komercijalna vozila. Pesak koji je bio u tovarnom prostoru, bio je namenjen jednom domaćinstvu u Staneštiju.

Meštani tvrde da će im biti potrebno dva do tri meseca da poprave most, dok je lokalna mesna zajednica u vrh liste prioriteta ugradila obnovu mosta koji bi mogao da podnese znatno veća opterećenja. Preneto je da projekat već postaji, ali da nedostaju finansijska sredstva za realizaciju istog.

Ovo nije prvi sličan nemio događaj koji je zabeležen u poslednje vreme u Rumuniji pa se tako pod teretom jednog drugog teškaša srušio još jedan most u regiji Sučeava. Srećom, i taj udes je prošao bez težih od materijalnih konsekvenci.

AutoRepublika

(691)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Da se ja pitam, ja bih proterao autobus ovuda…

Renault Terminator

Lagano tenk😁…