1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo je novi Volkswagenov Ford
Ovo je novi Volkswagenov Ford
1

Ovo je novi Volkswagenov Ford

2.34K
1
Podelite sa prijateljima:

Globalizacija je naterala nekada velike rivale da sarađuju i pronađu način kako da zajedničkim snagama održe troškove proizvodnje niskim, i samim tim da profitiraju. Volkswagen i Ford su još prethodne godine postigli dogovor po slovu kog bi razmenili tehnologiju i pomogli jedni drugima u kategorijama gde dominiraju, a druga strana ima nedostatke.

Prema takvom planu, Ford će pomoći nemačkom gigantu sa komercijalnim vozilima, pošto je u ovoj kategoriji svetski lider, dok je uloga Volkswagena da Jenkijima isporuči platforme za električna vozila u koja su investirali milijarde evra prethodnih godina.


Kako prenosi sajt Ford Authority, prvi zajednički model ćemo videti već do kraja ove godine, kada debituje krosover sa priloženih fotografija. Iako se američki gigant potrudio da ga detaljno maskira, ipak možemo dobiti generalnu ideju šta da očekujemo, pa ćemo preneti ono što znamo.

Sasvim je sigurno da je pozajmio Volkswagenovu platformum takozvanu MEB na kojoj se proizvode modeli poput Volkswagenovih elektromobila ID.3 i ID.4, zatim Škode Enyaq, Audija Q4 e-tron i mnogih budućih automobila. Novinari smatraju da je dolezeći krosover sličnih dimenzija onima koje krase popularni Ford Mustang Mach E, ali da je značajno niži, i da cilja na potpuno drugu grupu kupaca.

Fotografije nam takođe govore da je stil veoma kockast iz profila, ali istovremeno i da će biti aerodinamičan zahvaljujući detaljima kao što su specijalne felne. Upravo će takve karakteristike razlikovati Fordovu verziju od već viđenog Volkswagena ID.4.

Kada je reč o mehanici, opet se očekuje nemačka tehnologija. Spomenuti ID.4 se može naručiti u verzijama od 146 do 302 konjske snage, a maksimalna autonomija s jednim punjenjem baterije iznosi do 500 kilometara.


Kao što smo spomenuli, serijski model bi trebalo da debituje već do kraja godine, ali proizvodnja neće startovati sve do dve godine kasnije. Ford je ranije najavio da će investirati preko milijardu američkih dolara u novu fabriku u okolini Kelna s ciljem da u njoj proizvodi isključivo vozila na struju.

A u međuvremenu ćemo ipak dočekati da vidimo prvi serijski model iz saradnje dve kompanije. Naime, Jenkiji uveliko razvijaju novi Volkswagen Amarok koji će da deli platformu sa Fordom Rangerom, a kasnije će uslediti i nemačke verzije Forda Transita i Transita Connecta.

AutoRepublika

(2344)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Bice neki VW Bronco maybe…..