1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Opel Astra na renderu
Opel Astra na renderu
17

Opel Astra na renderu

11.12K
17
Podelite sa prijateljima:

Krajem prošle nedelje su se na internetu pojavile prve špijunske fotografije dolazeće generacije popularnog Opelovog hedžbeka iz C segmenta, zahvaljujući kojima je postalo jasno da će novi model značajno promeniti izgled u odnosu na ono na šta nas je nemački konstruktor navikao kada je reč o Astri. Pred nama je doživljaj noviteta u režiji ruskih Kolesa.

Trenutna, što će reći peta generacija Astre (s indeksom K) predstavljena je 2015. godine, a nakon četiri godine je automobil restilizovan. Kao što rekosmo, pre neki dan su objavljeni špijunski snimci potpuno novog heča, koji otkrivaju da novajlija, praktično nema nikakve veze s trenutnim modelom, iako je bio prekriven maskirnom folijom.

Novi model će pratiti novi stil kompanije, predstavljen na novom kompaktnom krosoveru Mokka. Spreda će biti instalirani uži farovi jednostavne forme, u kombinaciji sa pravom maskom hladnjaka, za razliku od imitacije iste koju smo videli na novoj Mokki.

Proporcije karoserije će se takođe primetno izmeniti: hauba će vizuelno postati duža i vodoravnija, odnosno položenija, dok će (A) stubovi vetrobranskog stakla biti pomereni blago unazad. Generalno, oblik karoserija je nešto „hladniji“ u poređenju sa trenutnom Astrom.

Uski reljef, linija duž karoserije pojaviće se na boku, smeštenom odmah ispod linije praga, kao i horizontalne izbočine iznad lukova prednjih i zadnjih točkova. Prednje svetlosne grupacije će krasiti oblik slova „L“, što je ujedno i jedina stvar koja vizuelno objedinjuje sadašnju i buduću generaciju hedžbeka, dok će svetla postati uglastija, poput onih s krosovera Mokka.

Nova Astra će po pitanju proporcija biti vrlo slična budućem bratskom hedžbeku Peugeotu 308, koji je premijerno predstavljen pre par sati. I to nije iznenađujuće, pošto je izvesno da će biti izgrađivani na istoj platformi koja se naziva EMP2, a koju takođe koriste, na primer, krosoveri Citroen C5 Aircross, Peugeot 3008 i Opel Grandland X. Još nema potvrđenih informacija o paleti planiranih pogonskih grupa za novajliju, ali se sledeći analogiju može pretpostaviti da će se preklapati sa gore pomenutim modelima.

Premijera novog Opela Astre mogla bi da se održi u nekom trenutku tokom ove godine, a najdalje početkom sledeće, kada je verovatan i početak prodaje. Kod nas je ulogu ovlašćenog distributera za vozila marke Opel, preuzela ista kompanija koja se bavi plasmanom Peugeota.

AutoRepublika

(11121)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

17 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

Auuu, kako od onakvog 308 napravise ovakvog gabora! Svabama treba dati priznanje za ovakav „uspjeh“, ruzna je za medalju! Ali koga briga, po inerciji ce se ovakav gabor prodavati, jer svabo ionako nema smisla za estetiku. Umjesto one registarske plocice da postave istu takvu, samo crnu i eto brcica…taman!

Choda

Druze Opel je u vlasnistvu Pezo-a od skora… Pezo stremi ka nekom premiumu a svesno opel ide ispod pezoa, zbog toga ovakav rezultat estetike, svesno…

moron

Meni je ovo spolja lepše od 308 mk3
A siguran sam da će mi u unutra više „ležati“ opelov dizajn nego onaj savremeni iz PSA.

S mile

Pezo je da kazem pun detalja, koji valjano dizu dizajn, ali i cenu. Astra ce verujem biti povoljnija, a i zadrzati klasicniji dizajn. Na onoj maski hladnjaka mi nedostaje srebrn znak Opela. Ovako mi je nekako prazno medj farovima 😁

Херцеговац

Слажем се.

Laki

Siguran sam Opel će biti „miran“ unutra!!!

Don

Aj ti okulisti.

Balkanboj

Bolji i realniji su oni prethodni renderi. Ovo nema veze sa Opel-ovim dizajnom, posebno bočna linija stakla. Ovako izgleda kao ružnija varijanta Pežoa 308.
comment image
comment image

Izmenjeno 3 godine pre od strane Balkanboj
Don

Ovo je nešto bolje, može proći, no kad bude usporedni test i staviš jedan kraj drugoga, vidjeces sav jad Opela.

Bungi

Ovo je jako loša „skica“ nove Astre.U fotošopu nakalmljen prednji i zadnji kraj Opel Moke na aktuelni Pežo 308.Očajno loše urađeno.

Balkanboj 2

Izmenjeno 3 godine pre od strane Balkanboj 2
Robi

Sadasnja Astra K mi jos do sada najlepsa,narocito ova u restajling modelima. Ostaje zalost za dobrim 1.4 turbo motorima od 125 i 150ks. Takve masine vise skoro nece biti…ko je kupio,kupio,zadnji pravi,nemacki Opel…

Bojan

Ljudi, moj prvi utisak je da nspred previše liči na dačiju! Au opel! Katastrofa! Nekada sam bio ponosni vlasnik astre, ali ovo je dno dna!

Bach

I treba da se razlikuju,pa ko šta voli to i kupi. Kupovaćemo i mi kad joj istekne rok pa presele proizvodnju u Poljsku za jedno 10 godina… Sad se još u Poljskoj proizvodi Astra J

Daki

Mene napred ppdseca na Kiu ceed iz 2010 godine.Bravo za opel.Phhahahaa

Milan

Aj sto je opel, nego je i ruzan do bola

Šaks

Sve originali falsifikata, kad ćemo već jednom,svako svoje, štampati automobile pa da vidimo smisao za dizajn i sve ostalo! Nadam se da ovo ipak nije moguće!