1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije novog Mercedesa C Klase
Prve fotografije novog Mercedesa C Klase
2

Prve fotografije novog Mercedesa C Klase

1.74K
2
Podelite sa prijateljima:

Kako to obično i biva, par dana pred zvaničnu prezentaciju, koja je inače zakazana za sutrašnji 23. februar,  fotografije novog modela budu objavljene na društvenim mrežama. Ovog puta to je nova, šesta generacija Mercedesove C Klase, koja će nositi oznaku W206.

Što se tiče dizajna, isto kao i u prošloj generaciji, dobili smo minijaturnu S Klasu, sa veoma sitnim vizuelnim razlikama u odnosu na modele iz viših kategorija trokrake zvijezde.

S prednje strane imamo nešto drugačiji, manje luksuzan branik, sa farovima gotovo istog oblika, samo što umjesto tri vertikalne led trake imamo samo jednu (dok E klasa ima dvije). Bočno gledano, gotovo da i nema razlika, veoma čista silueta, sa samo jednom, skromnom, ali značajnom linijom koja se proteže od prednjih svijetala, tik ispod prozora, sve do zadnjih svijetala. Vjerujemo da će iz daleka biti teško razlikovati novu C i S Klasu, sa strane posmatrano. Kada gledamo zadnji kraj imamo nešto manja svijetla u obliku trougla, ali u C Klasi bez horizontalne hrom lajsne koja ide iznad njih.

Unutra ponovo slična priča, vozačev ekran i centralni ekran informativno-zabavnog sistema su vizuelno identični, dok ćemo nakon zvaničnog predstavljanja saznati da li su oni nešto manjih gabarita nego u perjanici. Osim ta dva ekrana i volana, „sve“ se razlikuje, kompletna tabla, tapacir vrsta i sjedišta.

Što se tiče motorizacije, Mercedes već duže vrijeme na Instagramu pominje model C180 sa 1.5 litarskim benzincem, koji će proizvoditi 170 konjskih snaga. Osim tog motora, sigurno je da ce biti dostupan i dvolitarski benzinac koji je debitovao sa restilizovanom E Klasom.

Za ljubitelje dizela Mercedes će zasigurno ponovo upotrijebiti njihov 2.0 dizel sa 194 konjskih snaga, kao i manju, slabiju verziju dizel motora, 1.6 sa 160 konjskih snaga. Naravno tu će biti i nekoliko plug-in hibridnih modifikacija, a jedan od njih će nositi i nalepnicu AMG. On će koristiti dvolitarski četvorocilidraš iz A45 AMG uparen sa elektromotorom, a zajedno bi trebalo da proizvode nešto preko 500 konjskih snaga.

Zvanično predstavljanje je, kako u uvodu i rekosmo, zakazano za sjutra, kada ćemo ujedno znati i sve detalje.

AutoRepublika

(1739)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Slavko

Ko nije procitao naslov, rekao bi da je S klasa. Zapanjujuce koliko je i enterijer slican, da ne kazem isti. A ova moda mega displeja ce jednog dana, kanda, dovesti do toga da ceo auto bude jedan veliki ekran. Ne mogu, iz nekog razloga, da se sazivim sa display-em na kom su obrtomer i brzinomer. Ako je vec virtual, mogli su ga bar nekako upakovati pod dosadasnji „kacket“. Ovako izgleda samo nataknut tu. Inace, fin autic.

HondaMan

Verujem da i Mercedesovi zaposleni imaju problem da razlikuju svoje modele sa više od 20m.