1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Bronco će biti dostupan i kao pikap kamionet
Ford Bronco će biti dostupan i kao pikap kamionet
0

Ford Bronco će biti dostupan i kao pikap kamionet

280
0
Podelite sa prijateljima:

Pokušajte na sekundu da pratite ovu situaciju. Posle višegodišnjeg odlaganja, Ford je sredinom prošle godine predstavio terenca Bronco koji se neće pojaviti u prodaji sve do leta. Bronco deli platformu sa pikap kamionetom Fordom Rangerom, a da bi cela priča bila još konfuznija, i ovaj terenac će biti dostupan kao pikap kamionet.

Znači, Ford je od svog pikapa napravio model iz segmenta terenaca, da bi opet u finalu dobio pikap. Malo ludo, zar ne, mada svakako nije čudno za današnja vremena.

Ne verujemo da je takvo izdanje Bronca bilo planirano od prvog dana, ali kada je Jeep Wrangler postao pikap, to jest model Gladiator, odgovor iz Forda je svakako morao da stigne.

Na priloženim fotografijama, koje su osvanule na jednom od Fordovih sajtova, možemo da vidimo razne ideje na kojima američkih proizvođač vozila radi. Među njima je i pikap kamionet u verziji sa četvoro vrata, a njegovu premijeru verovatno možemo da očekujemo za nekoliko godina, odnosno onda kada Bronco bude pokazivao godine i Fordu bude potrebna nova verzija da ponovo privuče pažnju kupaca.

Zašto bi američki gigant nudio dva pikapa, to jest modele Ranger i Bronco na istoj platformi? Razlog verovatno leži u finansijskoj dobiti, pa dok je Ranger uglavnom razvijen sa ciljem da obavlja poslove, Bronco bi se više orijentisao na terensku vožnju i na „lajfstajl“ kupce kojima je potrebna prikolica za hobi.

Fiat-Chrysler korporacija je veoma uspešno podelila modele Ram 1500 i Jeep Gladiator, a ovaj drugi se prodaje po izuzetno visokim cenama i za njega trenutno postoji i lista očekivanja. Oni s(p)retkovići koji dobiju priliku da ga kupe moraju da plate daleko veću premijum cenu preko one koju je fabrika već odredila.


Bilo kako bilo, još je (pre)rano nagađati šta će Bronco pikap pružati, pa ćemo prenositi informacije kako budu postajale dostupne. Ali jedno je sigurno, a to je podatak da je Ford već primio preko 240 hiljada narudžbina za terenca i sigurno mu se neće žuriti da proširi ponudu.

AutoRepublika

(280)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments