1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo uvećava proizvodnju električnih modela
Volvo uvećava proizvodnju električnih modela
0

Volvo uvećava proizvodnju električnih modela

113
0
Podelite sa prijateljima:

Švedska marka uverena je u svetlu budućnost svojih baterijskih vozila.

Volvo je najavio da će utrostručiti svoju proizvodnju električnih automobila u fabrici u Gentu u Belgiji. U ovom pogonu vrši se montaža XC40 Recharge – EV izdanja švedskog SUV-a. Pored toga u Gentu se proizvodi i plug-in hibridna verzija modela XC40, a uskoro će sa proizvodnih traka silaziti još jedan potpuno električni automobil.

“Naša budućnost je električna i potrošačima se jasno dopada ono što vide kod naše Recharge linije”, rekao je Havijer Varela, jedan od visokorangiranih rukovodilaca Volvoa. “Fabrika u Gentu je pravi predvodnik za našu globalnu proizvodnu mrežu”, kazao je Varela.

Brend iz Švedske će u narednih nekoliko godina drastično uvećati svoj EV portfolio, a cilj im je da već 2025. godine se u potpunosti oslanjaju na prodaju samo elektrifikovanih vozila.

Tokom 2020. godine Volvo je prodao 661.773 automobila, što je za skromnih 6,2% lošiji rezultat od onog iz 2019. Šveđani su svoj uspeh bazirali na vrlo dobroj prodaji SUV modela.

Najpopularniji automobil Volvoa tokom prethodne godine bio je XC60 sa 191.696 isporučenih primeraka, i slede ga XC40 i XC90 sa 185.406 odnosno 92.458 dostavljenih jedinica.

AutoRepublika 

(113)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments