1. Home
  2. Vesti
  3. BMW grupa uspešnija od Daimlera u Evropi
BMW grupa uspešnija od Daimlera u Evropi
0

BMW grupa uspešnija od Daimlera u Evropi

683
0
Podelite sa prijateljima:

Ali borba između večitih rivala na Starom kontinentu još nije završena. 

Na osnovu podataka za period od januara do novembra ove godine, BMW grupa je prodala više automobila u Evropi od konkurentskog Daimlera.

Grupacija okupljena oko plavo-belog propelera je za jedanaest meseci 2020. godine u zemljama EU, EFTA (plus Velika Britanija) isporučila 579.997 vozila. To je za 17,1% lošiji rezultat od onog iz 2019. godine. Sam BMW je ubeležio 471.406 registracija, uz pad prodaje od 16,7%, dok je britanski Mini dostavio 108.591 četvorotočkaš (-18,6%).

Naspram njih, Daimler je tokom navedenog perioda u Evropi isporučio 561.182 vozila uz značajniji pad prodaje od 23,2%. Ipak, za razliku od BMW-a koji ima snažnu podršku u vidu Minija, Smart je potpuno podbacio. Tako je ta marka prodala svega 20.642 automobila, uz ogroman pad od čak 77,5%.

S druge strane, Mercedes je za razdoblje od januara do novembra tekuće godine uspeo da indeksira 540.540 prodatih jedinica, uz 15,5% lošiji rezultat nego lane. Tako da je gledajući pojedinačni uspeh, Mercedes ipak nadmašio BMW u Evropi, i to za gotovo 70.000 više dostavljenih vozila.

No, ostao je još decembar da se svedu računa na evropskom tržištu. Teško je očekivati da će Daimler uspeti da pretekne BMW grupu, kao što je teško zamisliti da BMW nadoknadi veliki gubitak i postavi se ispred Mercedesa po broju prodatih automobila na Starom kontinentu.

AutoRepublika 

(683)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments