1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen (ni)je zaboravio na motore sa unutrašnjim sagorevanjem
Volkswagen (ni)je zaboravio na motore sa unutrašnjim sagorevanjem
0

Volkswagen (ni)je zaboravio na motore sa unutrašnjim sagorevanjem

284
0
Podelite sa prijateljima:

Šef Volkswagena Ralf Brandšteter izjavio je u razgovoru sa britanskim novinarima da VW nije zaboravio na SUS agregate, te da uporedo sa elektrifikacijom rade i na ovom polju. 

U okviru razgovora Brandšteter je najavio da će nova generacija modela Passat i Tiguan stići 2023. godine, i da će i oni imati na raspolaganju termičke motore, no da će se posebno velika pažnja posvetiti novoj generaciji plug-in hibrida. Prvi čovek Volkswagena istakao je da će ovakvih hibridni pogonski sklopovi imati ogromnu važnost za postizanje zadatih flotnih emisionih normi.

Brandšteter je dodao se radi na povećanoj efikasnosti SUS motora, ali i da očekuju poboljšanje čitavog plug-in hibridnog sklopa, uz bolju rekuperaciju energije i veći domet u EV režimu rada. Tako bi hibridna izdanja narednog Passata i Tiguana trebalo da imaju autonomiju kretanja do 100 km koristeći samo električnu energiju.

Za razliku od aktuelnih iteracija elektrifikovanih verzija navedenih modela, buduća vozila nudiće pogon i na prednjoj osovini, kao i na sva četiri točka. Ovakav novi plug-in hibridni sklop dobiće i nadolazeći Tayron, veliki SUV sa sedam sedišta koji bi trebalo da zameni Tiguan Allspace.

Mada se Brandšteter nije dalje oglašavao povodom budućnosti SUS motora, jasno je da ona postoji. Izvesno da je termički agregati neće moći još dugo da prežive samostalno, ali da će uz pomoć nekog vida elektrifikacije pregurati i naredne još strože Euro7 norme. Stoga, mora se očekivati i da VW, kao i drugi proizvođači nastave da usavršavaju SUS pogonske jedinice.

AutoRepublika 

(284)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments