1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Fordova zmija otrovnica preti Ramovom dinosaurusu
Fordova zmija otrovnica preti Ramovom dinosaurusu

Fordova zmija otrovnica preti Ramovom dinosaurusu

257
0
Podelite sa prijateljima:

Ford je debitovao s novom, četrnaestom generacijom svog bestselera pikapa F-150, i to pre nekoliko meseci. pa su svi znali da ne mora da prođe mnogo vremena pre nego što se tjuning kompanije pozabave sa njim. U izboru je čak šest benzinskih motora i jedan dizel, od čega najmoćniji stiže sa 422 konjske snage u kombinaciji turbobenzinca i električnog agregata.

Dok čekamo na potpuno novu terensku verziju Raptor, za koju mediji nagoveštavaju da će je pokretati 5,2-litarski benzinac sa 760 „grla“ zahvaljujući kompresoru iz modela Mustang Shelby GT500, čuvena tjuning kuća Hennessey se dala na posao.

Ova kompanija je izuzetno poznata širom sveta, posebno po superautomobilu Venom GT koji je mogao da dostigne maksimalnu brzinu od čak 430 km/h. Novo delo Hennessija nosi oznaku Venom 800, a cilj je naravno nadmašiti novi Ram 1500 TRX. Popularni „T-Rex“ (da, ime mu se zaista tako čita) razvija 707 konjskih snaga i u ovom momentu je najbrži serijski pikap kamionet na svetu. Hennessey želi da izmeni takvu postavku, mada se uvek otvara ona priča o poređenju fabričkog i tjuniranog vozila.

U svakom slučaju, Venom 800 pruža 5,0-litarski V8 motor na koji je Hennessey dodao poveći kompresor i izvukao čak 805 „konja“ i maksimalnih 986 Nm obrtnog momenta. To je dovoljno za ubrzanje iz mirovanja do 100 km/h za 3,6 sekunde, što je za sekundu brže od spomenutog TRX-a, dok četvrtinu milje (402 metra) može da pređe za samo 11,9 sekundi.

Venom 800 nije brz samo na pravcu već se jednako brzo može i zaustaviti zahvaljujući Brembo kočnicama. Hennessey obećava da će njegov model biti u stanju da savlada sve terenske uslove zahvaljujući višem klirensu za dodatnih 15 centimetara, ali i glomaznim 35-inčnim pneumaticima.

Dizajnerske izmene su minimalne i odnose se na veću masku hladnjaka sa natpisom imena kompanije kao i agresivnijim prednjim branikom. Nepoznato nam je šta možemo očekivati povodom enterijera pošto je Hennessey u javnost pustio samo jednu zvaničnu fotografiju.

Naravno, ovakvo zadovoljstvo nikako ne može da bude jeftino i za njega će biti potrebno izdvojiti čak 149.500 američkih dolara. Proizvodnja će biti ograničena na samo 100 jedinica, a svaki od njih zadržava Fordovu fabričku garanciju u trajanju od tri godine.

AutoRepublika

(257)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments