1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota Camry osvežena za 2021. godinu (GALERIJA)
Toyota Camry osvežena za 2021. godinu (GALERIJA)
1

Toyota Camry osvežena za 2021. godinu (GALERIJA)

340
1
Podelite sa prijateljima:

Japanski sedan prošao je kroz blagu restilizaciju koja je donela poboljšanja u nekoliko oblasti. 

Camry definitivno nije jedan od lidera u svojoj klasi, bar ne u Evropi. Ali, daleko od toga da nema šta da kaže. Toyota je očito čula kritike na račun izgleda ovog modela, te je upravo u eksterijeru bilo najviše promena.

Za početak, anfas je značajno izmenjen. Postavljene su dve drugačija rešetke, s tim da se donja sada prostire šire nego ranije, što sve daje vozilu dinamičniji izgled. Pored toga, napred se nalazi i drukčiji odbojnik. Toyota je u ponudu ubacila u dve nove felne, od 17 i 18 inča, zatim kupci mogu da biraju i novu boju koju japanska marka naziva Deep Metal Grey.

Evropski Camry za 2021. godinu doživeo je nekoliko promena i u kabini. Postavljen je novi ekran osetljiv na dodir, dijagonale 9 inča, kojim se upravlja informativno-zabavnim sistemom. Ovaj displej postavljen je na vrh centralne konzole, a Toyota navodi da je sada poboljšana ergonomija, te je info-zabavnim sistem lakše kontrolisati.

Za lakšu upotrebu bez bespotrebnog „lutanja“ kroz brojne opcije displeja osetljivog na dodir, japanska marka je zadržala niz prekidača i dugmića. Iako rešenje nije najugodnije oku, veoma je praktično.

Kada je reč o tehnologiji, Toyota navodi samo da je osveženi Camry dostupan sa njenim Safety Sense paketom. Ovaj paket sadrži niz aktivnih i pasivnih bezbednosnih sistema poput adaptivnog tempomata, sistema za upozorenje na sudar spreda, pomoć pri održavanju vozila u traci, prepoznavanje saobraćajnih znakova…

Ono gde nije bilo nikakvih promena jeste pogonski sklop. Camry u Evropi ostaje dostupan samo kao klasični hibrid, gde se kombinuju 2,5-litarski četvorocilindarski benzinski agregat i jedan elektromotor, a vozaču je na raspolaganju ukupno 218 ks.

AutoRepublika 

 

 

 

(340)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Laki

Super vozilo na „duge staze“!