1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Novi Porsche Macan – novi i renderi
Novi Porsche Macan – novi i renderi
0

Novi Porsche Macan – novi i renderi

754
0
Podelite sa prijateljima:

Porsche priprema svoj kompaktni krosover za smenu generacija, a internetom već kruže špijunske fotografije budućeg noviteta. Ovo je navelo urednički tim jednog od omiljenih portala Колёса.ру da osmisle i prikažu javnosti sopstvenu ideju kako će automobil izgledati, što možemo videti već od naslovne fotografije.

Prva i do sada jedina generacija Macana pojavila se 2014. godine, a 2018. je krosover prošao zatezanje bora. Mi smo ga testirali pre par godina, a utiske možete pročitati ovde. Sudeći po špijunskim fotografijama, sledeća generacija će vrlo primetno promeniti izgled. Spreda se novitet može lako prepoznati po užim farovima, čiji oblik podseća na električni automobil Porsche Taycan, inače predstavljen prošle jeseni. Biće tu i redizajnirani branik sa manjim usisnicima za vazduh.

Oblik karoserije biće dizajniran tako da ima nagnut krov ka nazad, čineći da Macan podseća na veći krosover Cayenne Coupe, koji je premijerno prikazan prošlog proleća. Automobil će dobiti nove ručke na vratima koje će biti iste kao one na pomenutom modelu Taycan.

Zadnji kraj novog Macana, ilustrovan na naslovnom renderu, i dalje je skriven, jer su testni primerci koji su viđeni bili pod debelim slojem kamuflaže, ali može se pretpostaviti da će dizajn ovde opet biti inspirisan Taycanom. To znači da krosover može dobiti usku LED lampu po celoj širini zadnjeg dela, kao i masivni kontrastni umetak u braniku sa mestom za registarsku tablicu.

Glavna tehnička vest je da će novi Macan biti prvi električni krosover ove marke. Gradiće se na novoj platformi PPE (Premium Platform Electric), koju će koristiti i drugi električni modeli iz Porschea i Audija. Još nema potvrđenih podataka o snazi motora, ali se zna da električni automobil Taycan predstavljen u Rusiji nudi snagu od 530 (u verziji 4S) do 761 ks. (Turbo S) i pogon na sva četiri točka.

Premijera noviteta će se možda održati sledeće godine. U međuvremenu je održana premijera ažurirane Panamere. Minijaturna galerija ispod ovih redova ilustruje izgled odlazeće generacije Macana.

AutoRepublika

(754)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments