1. Home
  2. Video
  3. Kia Picanto katastrofalna na latinoameričkom testu sudara! (VIDEO)
Kia Picanto katastrofalna na latinoameričkom testu sudara! (VIDEO)
2

Kia Picanto katastrofalna na latinoameričkom testu sudara! (VIDEO)

396
2
Podelite sa prijateljima:

Latinoamerički NCAP dodelio je južnokorejskom hečbeku 0 zvezdica za bezbednost! 

NCAP za tržište Latinske Amerike i Kariba postoji od 2010. godine otkada redovno testira novitete za navedeni region. Nedavno se na ovom testu nije proslavio na bratski Hyundai sa modelom HB20, a ovaj put sramota je pala na pleća Kije i omalenog Picanta.

Na testu sudara našla se „klot“ varijanta ovog modela, odnosno osnovna verzija. Ovo izdanje nudi izuzetno siromašnu bezbednosnu opremu. Dakle, bazični Picanto namenjen kupcima u Latinskoj Americi ne poseduje ABS, kao ni elektronsku kontrolu stabilnosti, ali ni vazdušne zavese, bočne vazdušne jastuke… Šta više, vazdušni jastuk je kod osnovog paketa Picanta za pomenuto tržište dostupan samo za vozača.

Sasvim je jasno da ovako siromašno opremljen automobil nije mogao da računa na bilo kakav uspeh na testu sudara, osim da dobije nijednu zvezdicu.

Pogledajte snimak testa bazične Kije Picanto u Latinskoj Americi:

(396)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Realno gledano, struktura kabine, ovako laiku, deluje dosta dobro, bez nekih deformiteta. Jbga sad, manjak neke opreme danas jeste nerazumljiv posebno što se danas očekuje da svaki automobil ima ABS, ESP i vazdušne jastuke/zavese kao must have. Ispade da je konfigurator za Južnu Ameriku zajebao i naš AČ. Od automobila koje sam imao prilike voziti duži neki period tek Meriva i BMW imaju ESP (DSC) kao standardnu opremu. Vectra C sa svom dodatnom opremom nije imala ESP jer je za naše tržište, Fabia, Seat Ibiza isto tako, Astra H takođe. I do sada nisam imao potrebe da se ti sistemi… Pročitaj više »

don

„smece talijansko“