1. Home
  2. Prezentacije
  3. Opel Crossland je prošao kroz temeljnu restilizaciju (GALERIJA)
Opel Crossland je prošao kroz temeljnu restilizaciju (GALERIJA)
13

Opel Crossland je prošao kroz temeljnu restilizaciju (GALERIJA)

1.17K
13
Podelite sa prijateljima:

Opelov SUV dobio je opširno ažuriranje za 2021. godinu. 

Nemačka marka već je najavila novi stil sa dolaskom druge generacije Mokke, uz opasku da će tzv. Vizor anfas naći primenu i kod drugih modela. Tako je Crossland drugi automobil Opela koji je preuzeo Vizor, odnosno specifičnu masku hladnjaka koja je integrisana sa prednjom svetlosnom grupacijom. Osim toga, Crossland se ugledao na Mokku u još jednoj oblasti – izgubio je sufiks „X“ u svom nazivu.

Do izmena je došlo i na zadnjem delu vozila gde je sada postavljena drugačija svetlosna grupa. Osim toga, i napred i pozadi postavljeni su novi odbojnici. Opel ističe da će osveženi Crossland dolaziti sa felnama od 16 cola u standardnoj opremi, dok će opcionalno biti dostupne i one od 17 inča.

U Opelu ističu da su dodatno poradili na ogibljenju i upravljačkom sistemu, te da je restilizovani SUV sada udobniji i može se pohvaliti boljnom voznom dinamikom. No, unapređeni Crossland dobio je novi trim GS line+. U ovom paketu opreme, Opelov adut poseduje točkove od 17 cola, krov u crnoj boji, no pored ovih estetskih unapređenja ima i jedno veoma funkcionalno – a to su AGR sedišta za vozača i suvozača. Ko je nekada sedeo u AGR sedištima zna o čemu se radi, bez lažne skromnosti reč je o jednim od najudobnijih i najboljih sedišta na tržištu.

Opel se posebno hvali velikim prtljažnikom čija zapremina varira od 410 do 520 l u zavisnosti od toga kako je postavljena zadnja klupa, koja se inače nalazi na šinama i moguća je amplituda pomeranja iste od 150 mm. Interesantno je da promena u kabini gotovo i da nije ni bilo.

Kada je reč o paleti motora, nju čine u suštini dva agregata – 1,2-litarski PureTech trocilindarski benzinac i 1,5-litarski BlueHDi turbo dizelaš sa četiri redno postavljena cilindra. Uvodna pogonska jedinica je 1,2-litarski atmosferski benzinac koji isporučuje 83 ks. Potom slede turbo varijante ovog agregata koje dostavljaju 110 odnosno 130 ks. Najsnažniji benzinac pored manuelnog šestostepenog menjača ima pravo i na automatski sa istim brojem prenosa.

Što se tiče dizel motora, u ponudi su dve varijante. Slabija raspolaže sa 110 ks i uparena je sa manuelnim šestostepenim menjačem, dok se snažnija može pohvaliti sa 120 ks i automatskom transmisijom sa šest stepeni prenosa. Svi ponuđeni agregati poštuju Euro6d standard.

Opel u prvi plan izbacuje brojne napredne tehnološke sisteme kojima je opremljen Crossland. Tako se ističe upotreba adaptivnih LED farova, potom head-up displej, zatim parking kamera koja pruža pregled od 180 stepeni, te sistem za samostalno parkiranje vozila gde vozač treba da upravlja samo papučicama i ručicom menjača, a upravljač kontroliše kompjuter.

Uz to, Opel navodi da su u upotrebi brojni sistemi aktivne bezbednosti. Tako su tu AEB sa detekcijom pešaka, upozorenje na vozila u „mrtvom“ uglu, potom sistem koji upozorava na napuštanje saobraćajne trake, te i sistem koji motri na umor vozača, odnosno analizira stil vožnje i upozorava osobu koja upravlja vozilom da je neophodno da odmori.

Nemačka marka najavila je da će uskoro početi da prima narudžbine za osveženi Crossland, a da će prvi primerci biti isporučeni novim vlasnicima početkom naredne godine.

AutoRepublika 

(1170)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

13 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Mislim da su se u tekstu potkrale dve sitne greške ili je sao napisano na način da to moron pogrešo razume. Benzinac 1,2 sa 110 ks i sada dolazi sa 6MT, a ja iz stila gore napisanog mogu da razumem da samo onaj sa 130 ks dolazi sa 6MT, mada, mogu da razumem i drugačije, da samo kod njega ima mogućnost izbora 6MT ili AT6 (na šta bih dodao i da 2008 sa 130 ks dolazi sa AT8, a ne sa AT6). Drugo je da ne postoji (kao slabija verzija) 1,5 dizel od „120“ ks, već se verovatno misli na… Pročitaj više »

moron

Hvala i Tebi

Balkanboj

Ovaj prednji kraj Crosslanda izgleda odlično 👌.
Toliko dobro da bih mogao da mu oprostim pug mehaniku i elektroniku..
Dizajn kabine je bio dobar, ne treba tu ništa dirati i kvariti.

J4ZZ3R

Pug mehanika i elektronika je verovatno ono sto je najbolje na njemu 🙂 ova nova generacija Pezoa briljira na testovima pouzdanosti i zadovoljstva kupaca (pocevsi od 3008 pa dalje)

Balkanboj

J4zz3r, pošto ti imaš original originala (2008), sačekaću još godinu, dve za malo više utisaka pre nego što odlučim da ložim lepšu polovinu da joj treba novi automobil. Verujem da je pug poboljšao kvalitet izrade ali stvar je u tome da poslednjih recimo 11 godina u kući imamo barem jedan Opel koji je svakodnevno u upotrebi. Zbirno su ta 4 Opel-a prešla oko 330k km. Za sve to vreme od kvarova se izdvojio jedan motor ventilatora na Vectri C i ABS senzor na Astri. Bez problema sa elektronikom i paljenjem kojekakvih lampica po tabli. Ostalo je u kategoriji redovnog održavanja.… Pročitaj više »

J4ZZ3R

Kolega MRN vozi Pezoe bez kvarova decenijama…

moron

Pa, dobro, istina je i da sa poslednjim PSA primerkom nisam prešao pomenutih 140 kkm bez problema, već 185 kkm … 🙂 Onaj PSA pre toga bi se uklopio u onih 140 kkm 🙂
Ali, kada neko kaže da je PSA djubar i da ne valja, ja to odavno prihvatam u potpunoj tišini i bez uzdaha. Sve prihvatam 🙂

Balkanboj

Jel’ to onaj što je gurao Pežoa po garaži napred – nazad??
🤣🤣🤣

moron

Uh, ne samo da je gurao napred-nazad, znao da taj postići u garaži baš zavidne brzine … Sećam se, gledah ga, jednom je kao dete podigao „na bukovinu“ zadnji kraj kola (pogonska osovina), skinuo točkove, upalio, ušaltao, i „krenuo“… Mislim da je „stigao“ do 140 km/h … Budala, šta reći … Ali, Bog dragi da mu oprosti, bio je dete, baš … Osnovac. Šta zna dete …

Mercedesklub.rs

Pug mehanika je vrhunska, elektronika je dan danas svima na slicnom nivou, ali ja ne bih mogao da mu oprostim ovaj „dizajn“ nikako

Bungi

Ova hromirana lajsna na „C“ stubu koja odaje utisak plutajućeg krova nije najsrećnije riješena.Logičnije je da se ta lajsna nastavlja na lajsnu integrisanu u gornjoj ivici zadnjih farova a onda i čitavom dužinom ispod zadnjeg stakla kao neprekinuta linija.Ovako je nedorečena.

Pedja

Nekako mi lici na folksvagena.. ne znam zasto, ali…