1. Home
  2. Vesti
  3. I Audi RS kreće putem elektrifikacije
I Audi RS kreće putem elektrifikacije
0

I Audi RS kreće putem elektrifikacije

151
0
Podelite sa prijateljima:

Uskoro će i performantni modeli marke sa četiri prstena biti plug-in hibridi. 

Ekehard Klajndinst, jedan od Audijevih rukovodilaca, potvrdio je u razgovoru za Motoring da postoje planovi za hibridne RS modele. „Sa hibridizacijom možemo uvećati efikasnost, i dati korisnicima jedno novo vozačko iskustvo, tmao gde se kombinuje SUS agregat i elektromotor“, rekao je Ekehard.

Kako je Audi, kao i cela Volkswagen grupacija, već potvrdio svoju posvećenost elektrifikaciji, nema sumnje da će ona uskoro naći primenu i kod performantnih automobila. Ali u kom vidu, to ostaje glavno pitanje?

Puristi bi naravno želeli da RS o(p)stane samo sa tradicionalnim SUS vozilima, drugi veruju da je plug-in najbolje „od dva sveta“, dok treći smatraju da je opcija čekanja najpametnija. Naime, ovde se misli na to da se uveća autonomija kretanja i brzina punjenja baterija kod EV modela, pa da se tek tada pojavi električni Audi RS.

Za sada se kao najrealnija varijanta čini plug-in hibrid, jer je to uostalom tehnologija kojom su u Audiju već solidno ovladali, a može dati odlične performanse kada je reč RS modelima.

Audi već nudi plug-in hibride i električna vozila, ali u „civilnim“ verzijama. No, treba napomenuti da rukovodstvo nemačke marke nije naročito zadovoljno prodajnim uspesima navedenih baterijskih automobila, te stoga i oklevanje u vezi sa elektrifikacijom RS modela.

AutoRepublika 

(151)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments