1. Home
  2. Vesti
  3. Proizvođači u Americi zabeležili prvi rast prodaje od izbijanja epidemije
Proizvođači u Americi zabeležili prvi rast prodaje od izbijanja epidemije
0

Proizvođači u Americi zabeležili prvi rast prodaje od izbijanja epidemije

137
0
Podelite sa prijateljima:

Početak novog meseca uglavnom označava da automobilski proizvođači izveštavaju javnost o prodajnim rezultatima u proteklih trideset dana. Tako je bilo i u Sjedinjenim Američkim Državama gde je većina kompanija objavila prodajne rezultate za mesec juli, sa izuzetkom General Motorsa, Forda i Fiat-Chryslera koji već neko vreme to rade na svaka tri meseca, odnosno na kvartalnim osnovama.

Brojevi ponovo nisu obrahbrujući i neki giganti poput Toyote i Subarua su i dalje prodali 22% manje vozila nego u istom periodu godinu dana ranije. Subaru tvrdi da razlog leži u manjku zaliha gotovih proizvoda, pošto su fabrike „mirovale“ prethodnih meseci, dok je Toyotin izgovor u vidu pozivanja na malu potražnju za limuzinama.

Hyundai Palisade

Ali da ipak postoji „svetlo na kraju tunela“ su pokazali su pokazali Acura (s modelom RDX na naslovnoj fotografiji), Mazda, Hyundai, Volvo i još nekoliko proizvođača koji se mogu pohvaliti rastom prodaje. To je prvi put još od meseca februara, kada je epidemija virusa korone pogodila Ameriku, da stižu neke pozitivne vesti, mada ruku na srce, za većinu kompanija situacija je još uvek izuzetno loša. Pa krenimo redom …

Hondina premijum divizija se može pohvaliti rastom od 2,5% zahvaljujući visokoj potražnji osveženog krosovera RDX. Iste rezultate su zabeležili i Hondini modeli HR-V i Pilot, ali je celokupna automobila ponuda bila u manjku za čak 20%. Posebno se izdvojila nekada popularna limuzina sa padom prodaje od 29%.

Mazda CX-30

Korejski proizvođači Hyundai i Geneses su imali uspešan mesec. To se posebno odnosi na krosover Paliside, a odličan debi je imala i nova generacija limuzine Sonata. Sedan je zabeležio na kraju meseca, prodaju koja je bila viša u odnosu na lanjsku za 1%. Treća firma u korporaciji, to jest Kia, je prodala 53.405 vozila, što je za 2% manje nego godinu dana ranije. Gradski krosover Seltos je privukao 4.504 kupca u svom prvom mesecu u izložbeno-prodajnim salonima.

Mazda je po prvi put dodala model CX-30 u američku ponudu zahvaljujući kome je 3% više kupaca potrošilo novac na japanski brend u poređenju sa prošlom godinom. Apsolutni šampion je Volvo koji je objavio da je imao 9.697 zadovoljnih kupaca u julu, što je za 10% više nego prošle godine.

Vovlo XC 40

Na kraju dana, to jest meseca, rezultati su daleko od idealnih, ali kao što smo rekli – barem možemo da vidimo svetlo na kraju tunela. Naravno, epidemija virusa korone još nije gotova i čini nam se da bukti u još većoj meri, pa se nadamo da to svetlo na kraju tunela nije voz.

AutoRepublika

(137)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments