1. Home
  2. Vesti
  3. Audi veruje da će se prodaja vratiti na nivo pre korone tek 2022/2023. godine
Audi veruje da će se prodaja vratiti na nivo pre korone tek 2022/2023. godine
0

Audi veruje da će se prodaja vratiti na nivo pre korone tek 2022/2023. godine

153
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka premijum marka nije tako optimistična sa svojim prognozama kao što je to slučaj sa njenim konkurentima. 

Markus Disman, šef Audija, rekao je za nemački Handelsblatt da očekuje da se efekti ove korona krize tek osete. „Verujemo da će posledice biti dugotrajnije“, rekao je Disman. Prvi čovek nemačkog premijum brenda rekao je da je iza njih veoma težak kvartal.

U drugom kvartalu veći deo Evrope bio je potpuno zatvoren, te je prodaja bila na minimalnom nivou, što je naravno imalo uticaja na celu automobilsku industriju. „Drugi kvartal je bio izuzetno težak za Audi. Sada vidimo znakove oporavka, ali ne svuda i ne u istom tempu“, naveo je šef Audija.

On je dodao da se neka evropska tržišta veoma polako oporavljaju, ali da su se zato stvari u Kini veoma brzo sredile. Ipak, nije sve tako crno za nemačku marku, jer beleže rast prodaje električnih automobila.

U prvih šest meseci ove godine isporučili su 17.000 primeraka e-trona, a prema rečima Markusa Dismana, uvereni su da će do kraja godine premašiti brojku od 40.000 dostavljenih jedinica ovog baterijskog automobila.

Disman je u izjavi nemačkoj publikaciji priznao da je Tesla u velikoj prednosti u određenim oblastima. „Pre svega u vezi sa baterijama, jer su njihovi automobili konstruisani baš oko baterija. Mislim da imaju dve godine prednosti u odnosu na nas i kada je reč o softveru, ali i kada se govori o autonomnoj vožnji i tu su ispred ostalih“, zaključio je šef Audija.

AutoRepublika 

(153)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments