1. Home
  2. Vesti
  3. Kinezi će izvoziti pikap kamionet Changan Hunter
Kinezi će izvoziti pikap kamionet Changan Hunter
0

Kinezi će izvoziti pikap kamionet Changan Hunter

274
0
Podelite sa prijateljima:

UAZ Hunter je dobio konkurenciju. Doduše, ne u istom automobilskom segmentu, već deluje da je sa kineskim Changanom podelio istog „kuma“. Naime, i braća Azijati su predstavili svoj pikap kamionet, s karoserijom na šasiji, koji sada nameravaju da šalju na izvozna tržišta, pod istim imenom kao što ga nosi ruski terenac.

Changan Hunter nije ništa drugo do preimenovani Kaicene F70, što je naziv koji se primenjuje za primerke istog pikap kamioneta namenjenog lokalnom tržištu. Inače, marka Kaicene je promovisana samo za potrebe označavanja vozila iz game komercijalnih četvorotočkaša, i veoma dobro je znana na teritoriji Narodne Republike Kine. Međutim, za potrebe eksporta, Kinezu su se mudro odlučili da jačaju jedinstven brend, onaj koji glasi isto kao i kompanija: Changan. Dodatno, za razliku od ostatka game marke Changan, koja nosi alfanumerička imena, Hunter je dobio baš zvučan naziv, zar ne?

Pikap kamionet koji će sada van matičnog tržišta s umetničkim imenom, Kaicene F70 je debitovao s proleća 2019. godine, a njegov razvoj je tekao uz saradnju s Galima iz PSA grupacije. Tako i oni poseduju prava na prodaju identične radne mašine, i to pod sopstvenim oznakama, što se može i zaključiti iz minijaturne galerije prezentovane, par centimetara iznad. Treba reći samo još da se Peugeot Landtrek na tržištu pojavio malo kasnije.

To je razlog zašto je enterijer blizančkih pikap kamioneta „u fazonu“ koji krasi vozila Peugeota. To praktično podrazumeva aplikaciju obruča upravljača sa dva paoka, instrumentaciju sa pokazivačima u kontra smeru, kao i karakterističan ekran nasađen po sredini centralnog grebena. On može posedovati osam ili deset inča po dijagonali, zavisno od otvorenosti kupca ka ideji trošenja „mučno zarađenog keša“.

Changan Hunter kokpit

Ali, uopšteno govoreći, pikap dvojac F70 / Landtrek krase tradicionalne dizajnerske kreacije osobene za ovaj segment. Školjka vozila je posađena na šasiju, što dodaje draž upotrebe pikapa na negostoljubivim terenima, dok je zadnje oslanjanje zasnovano na lisnatim oprugama a pogonski točkovi su svi do jednog.

Izvozni Changan Hunter će se razlikovati od originalnog modela Kaicene F70, samo po redizajniranoj maski hladnjaka, amblemu i poklopcu tovarnog prostora. Za sada se nudi samo u verziji koja poseduje dva reda predviđena za smeštaj putnika, iako Francuzi nudi Landtrek i u izdanju koje je lišeno zadnje klupe. Peugeot može biti i dodatno dorađivan naknadno ugradnjom neke željene konstrukcije u zadnjem delu vozila, zavisno od preferencija vlasnika.

Prvo izvozno tržište za Hunter, pogađate, biće čileansko (smajli). Prodaja na ovoj teritoriji započinje pre nego što jesen zakuca na naša, a proleće na čileanska vrata.

Sve verzije Huntera će koristiti turbodizel pogonsku jedinicu koja iz 1,9 litara zapremine izvlači 150 konjskih snaga. Menjač potpisuje snabdevač Getrag, a po svojoj konstrukciji se radi o šestostepenom manualcu. Iako se u Kini, Kaicene F70 nudi i sa turbodizelom zapremine 2,5 litara (koji isporučuje identičnih 150 konjskih snaga), ali i sa turbobenzincem (2,4 litra zapremine) od 211 „grla“, izvozni primerci neće imati alternativu.

Kako sada stoje stvari, samo će Francuzi u svog pulena ugrađivati automatsku transmisiju. Nju je razvila kompanija Punch.

Nakon premijere u Čileu, pikap kamioneti Changan Hunter će „dobiti vizu“ i za ostale južnoameričke zemlje, a potom je plan proizvođača da penetrira i tržišta Srednjeg istoka, dok je veoma verovatna isporuka i ka Rusima, gde ova kineska marka već nudi svoju gamu vozila. U junu je Changan započeo izgradnju fabrike na teritoriji Belorusije, pa je i to indikativno.

Ono što je sasvim sigurno, kada Changan Hunter bude stigao u, izgleda doveka „Putinlend“, moraće da promeni ime, kako se čelnici kompanije ne bi suočili s tužbom iz, u prvoj rečenici pomenutog UAZ-a.

AutoRepublika

(274)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments