1. Home
  2. Sport
  3. Nissan zamenjuje Renault u Formuli E?
Nissan zamenjuje Renault u Formuli E?
0

Nissan zamenjuje Renault u Formuli E?

162
0
Podelite sa prijateljima:

Vodeći proizvođač u Formuli E, Renault, mogao bi svoje učešće u ovoj trkačkoj seriji da prepusti Nissanu.

Renault-Nissan alijansa, jedan od najvećih svetskih automobilskih konglomerata, razmatra najbolje načine za ostvarenje sportskih programa francuske i japanske marke.

Pored pridruživanja Formuli E u sezoni 2015/2016., Renault se vratio u Formulu 1 sa fabričkim timom prošle godine, preuzevši nekadašnji Lotus.

Restauracija F1 tima je uključila i brojne regrutacije kada je o osoblju u Enstounu reč, dok se motorni program nalazi u Viri-Šatijonu.

Renault je potrošio oko 150 miliona funti prošle godine, od kojih je 80 miliona otišlo na samofinansiranje. Izlazak iz Formule E bi obezbedio dodatnih 10 miliona funti.

U međuvremenu, Nissan je u potrazi za sopstvenim elitnim sportskim programom, još od izlaska iz neuspešnog LMP1 projekta 2015.

Kao jedan od najvećih prodavaca električnih vozila na svetu, japanska marka je idealna opcija za učešće u Formuli E, umesto Renaulta.

Još uvek nije donesena bilo kakva zvanična odluka, tako da trenutno nema garancija da će se tako nešto desiti, a u Nissanu nisu želeli da komentarišu ove vesti.

Renault je osvojio  titule u Formuli E u konkurenciji vozača i timova u sezoni 2015/2016., a u tekućoj sezoni je vodeći, s tim što je Sebastijen Buemi dobio pet od prvih šest trka.

Francuzi su takođe pokrenuli razvojni i homologacioni proces za pogonski sklop Formule E u sezoni 2017/2018. On bi mogao da se nađe u Nissanovim bolidima. To bi NISMO diviziji omogućilo aklimatizaciju na ovo specifično takmičenje, i ulazak sa konkurentnim tehničkim paketom, pre nego što bi sami finansirali razvoj pogona počev od sledeće godine.

 

(162)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments