1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen prinuđen da agresivno dalje reže troškove
Volkswagen prinuđen da agresivno dalje reže troškove
3

Volkswagen prinuđen da agresivno dalje reže troškove

353
3
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen trenutno razmatra opcije dodatnog redukovanja troškova s ciljem ublažavanja efekata koje je na poslovanje kompanije proizveo globalni problem sa širenjem virusa Covid-19, izjavio je juče portparol nemačkog proizvođača.

O ovoj temi se nedavno vodila polemika na internom sastanku održanom unutar kompanije, preneo je nemačkom industrijskom magazinu Automobilwoche, glasnogovornik Volkswagena.

„Povela se, neka više opšta, generalna rasprava o tome koje bi mere mogle biti primenjene u želji da se što više optimizuje obim i struktura rashoda. Na kraju, još uvek nemamo usaglašene konkretne odluke u tom smislu,“ rekao je isti zvaničnik za Reuters.

Automobilwoche je citirao izvršnog direktora Volkswagena Herberta Disa, koji je na sastanku upravnog odbora, održanom prošlog četvrtka, u nešto slobodnijem prevodu izjavio otprilike sledeće: „Jednostavno moramo da redukujumo izdvajanja za funkciju istraživanja i razvoja. Nužno je da smanjimo i odlive za dalja ulaganja u trajnu imovinu, kao i da sasečemo fiksne troškove. Kada kažem sve ovo, mislim u odnosu na ono što je izvorno budžetirano.“

Neto likvidnost kompanije „će nastaviti da se pogoršava, najmanje do jula, i to sve zbog kilave tražnje“, preneo je Disove reči pomenuti nemački magazin, pozivajući se na učesnike sastanka. Oni su preneli novinarima redakcije Automobilwoche i da je Dis tom prilikom izneo prognozu da, nažalost, sve marke iz sastava gigantske grupacije, neće biti u mogućnosti da ostvare dobit u 2020. godini.

U prevodu, to podrazumeva da „udarna sila konglomerata“, marka VW mora smanjiti nivo troškova materijala za 20%, navodi poslovni magazin iz Nemačke.

AutoRepublika

(353)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
kola

pa nemoze se praviti dobro auto a da kosta ko nelojalna konkurencja azijski japanci i korejci pa onda italijanci i francuzi iz turske ili ko dacija iz rumunije. reze vw troskove ali pravi i dalje odlicna kola posebno sa pravim dizelom. dali je normano recimo da golf tdi kosta ko klijo benzinac. crna vremena dosla ali nakupilo se naivnih kupaca

Zoca

Kako ce tek slabi rezati ,kad i krupni moraju da rezu?

DOLF

A na kraju godine Menadžment će sebi dodati jednu „0“ (nulu) na cifri za bonus.