1. Home
  2. Video
  3. Carwow vozio tri automobila bez ulja, koji je najduže izdržao? (VIDEO)
Carwow vozio tri automobila bez ulja, koji je najduže izdržao? (VIDEO)
14

Carwow vozio tri automobila bez ulja, koji je najduže izdržao? (VIDEO)

58.38K
14
Podelite sa prijateljima:

Met Votson i ekipa koja stoji iza YouTube kanala carwow uradili su interesantan test. 

Za početak, valja istaći da su svi automobili korišćeni za snimanje ovog videa bili već spremni za reciklažu, tako da nije bilo namernog nanošenja štete.

Votson i njegove kolege testirali su bez ulja Ford Focus, Peugeot 206 i Hondu Civic, sa ciljem da vide koji će od ova tri modela najduže izdržati bez neophodnih tečnosti, što uključuje i rashladnu tečnost.

Test je sproveden tako što su vozila stajala u mestu, a na papučicu gasa stavljen je masivan kamen kako bi se održao pritisak što duže.

Ne želimo da vam kvarimo užitak, ali ćemo vam otkriti da su se dva automobila ugasila za manje od jednog minuta, a da je treći trajao čak šest puta više.

Pogledajte snimak:

(58383)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

14 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Honda?!čudo nije golf , ne znam šta će drug kola da kaže na ovo? Bjelosvijetska urota, sigurno. 🙂

moron

Jok, u pitanju je onaj čuveni ruski „Univerzalni modifikator“ 🙂

kola

ovde je najznacajnije koja vrsta ulja je pre bila kao i koliko ulja je ostalo unutar motora a ostane nesto uvek nkima i blizu litar a nekima nista a sto kaza neko mozda je radio i ruski teflon a onda oko pregrevanja najgore prodju oni sa komplet aluminjumski motori kao uvek ostane i antifriza negde vise negde manje negde i 2 litra cela tako da je ovo test svircen kur…cen i u takom testu uvek honda pobedi logicno jelte

Bungi

Svako iole normalan zna da motori bez ulja crkavaju, uzrok je naravno trenje, toplota i habanje mehaničkih pokretnih dijelova koje nastaje usljed nedostatka podmazivanja. Nije poenta napraviti test koji će automobil izdržati više bez ulja ( jer će svi veoma brzo „klonuti duhom“) već koji će automobil više izdržati sa uljem i pravilnim održavanjem.

japanac

ali si pametan ljubila te majka

Bungi

Idi begaj.

Zvezdan Božinović

Nemoj da kvariš zabavu, pa upravo se automobili kupuju s osnovnim ciljem da izdrže što duže bez ulja 🙂

Bungi

Taj auto koji radi bez ulja(ne računajući električne), nećeš provozati🤔

moron

Ne vidim praktičan značaj ovog „testa“, taman i da ga izvedu na novim automobilima, a sa tek razradjenim motorima,

Zsphere

Znacaj je u tome sto se moze pretpostaviti koliko kvalitetnije je napravljen motor koji moze raditi visestruko duze i bez ulja. Jednostavno svi dijelovi se habaju i svi motori ne traju isto no ocito da su dijelovi Hondinih motora daleko kvalitetniji sto je i bez ovoga testa po svim statistikama opste poznato svim ljubiteljima automobila

moron

Pošto se od mene očekuje „lolajlnost brendu“, nisam u prilici da kažem šta zaista mislim …

Don

Nije Fiat u videu! Lojalnost je samo njima 🙂

moron

Da, Fiatu već odavno verujem spontano i iz prve ruke 🙂
Onom pre što sam imao iz Japana ( Suzuki ), čini mi se, ni ruski univerzalni modifikator nije mogao da pomogne … Pio je ulja koliko i lada niva benzina. Zato sam „malo osetljiv“ na uobičajenu dogmu o nekom nadnaravnom kvalitetu Japanaca. Prosto, moje ranije iskustvo u tom delu (oko potrošnje ulja) nije baš bilo tako idealno. Mada i očekujem da „uobičajen kvalitet Honde“ i „uobičajen kvalitet Suzukija“ nisu isti.

Zsphere

Moj ujak je kupio dvije Mazde nove 929 i 626 i ukupno ih je vozio 32 godine bez i jednog kvara kako je rekao a ja mu vjerujem jer covjek je brutalno iskren. Poslije toga je kao penzioner kupio polovnu Hondu Civik (sve u Njemackoj) i rekao je da je dobar auto kao Mazda, nije se pokvarila ni jednom od 2003 kada ju je kupio do 2019 kada ju je prodao. Sada su svi ti automobili dosta manje kvalitetni i ne mogu se u tom segmentu porediti sa modelima iz 80-ih i 90-ih ali eto lijepo zvuci kada kaze dobar… Pročitaj više »