1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Prodaje se odlično očuvana Honda Civic Si
Prodaje se odlično očuvana Honda Civic Si

Prodaje se odlično očuvana Honda Civic Si

573
2
Podelite sa prijateljima:

Dok u današnja vremena razvijati preko 100 konjskih snaga po litru atmosferske radne zapremine i nije baš neko tehničko dostignuće, pre 20 ili 30 godina takva mehanika je bila dostupna samo na premijum automobilima. Nama je svima sigurno najpoznatiji BMW M3 E36 iz sredine devedesetih godina prošlog veka, ali u to doba, u pristupačnoj klasi je definitivno dominirala Honda.

Pre nego što je Type R postojao u Americi, najmoćnija verzija kompaktnog modela Civic je nosila Si oznaku, a sada se u prodaji našao jedan neverovatno očuvan primerak. Reč je o modelu iz 2000. godine koji pokreće 1,6-litarski V-TEC agregat. Dok je on razvijao 127 konjskih snaga u standardnom Civicu, Si se mogao pohvaliti sa impresivnih 160 „grla“ na čak 8.000 obrtaja kolenastog vratila.

Pored moćnijeg agregata, Si je dodavao i modifikovano ogibljenje i sportske pneumatike, ali nije imao ABS čak ni među opcionom opremom (što je ironično, pošto je ova tehnologija bila dostupna kao deo opreme na jeftinijem modelu Civic EX).

Iako je Honda proizvela veliki broj ovih jedinica, većina njih je uništeni od strane mlađarije nakon što je filmski serijal „The Fast and the Furious“ stigao u bioskope. Civic se pokazao izuzetno popularnim automobilom za tjuning u funkciji uličnog trkanja, pa je tako gotovo nemoguće pronaći očuvane primerka u današnja vremena.

 

Međutim, na sajtu „Bring a Trailer“ se pojavio spomenuti primerak iz 2000. godine koji je u poslednjih 20 godina prešao svega 5.600 milja (8.960 kilometara).

Prema priloženim fotografijama možemo zaključiti da Civic i dalje deluje kao da je juče napustio fabriku i da je svaki detalj na mestu, sa izuzetkom novog Pioneer CD plejera.

Kao novi kupe, ovaj automobil je koštao 17.545 američkih dolara (što je oko 26.200 zelenih novčanica prema današnjoj vrednosti novca), a što je ujedno i trenutno najveća ponuda. Potrebno je spomenuti da je do kraja aukcije ostalo još šest dana pa nema sumnje da će konačna cifra biti vidno viša.

AutoRepublika

(573)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Kako sam ja ovaj auto voleo kad sam bio u srednjoj skoli … Malo je falilo da ga kupim, ali sam se na kraju odlucio za Mustanga.

Yankee

Prodat za $52.000.