1. Home
  2. Sport
  3. Karting – Jovanović i Jenić treniraju za restart sezone
Karting – Jovanović i Jenić treniraju za restart sezone
0

Karting – Jovanović i Jenić treniraju za restart sezone

214
0
Podelite sa prijateljima:

Posle nešto više od dva meseca pauze uzrokovane korona virusom, udrane snage „Serbijan rejsing tima“, Nemanja Neca Jovanović i Filip Jenić uskočili su u kartinge, kako bi trenirali, odnosno što spremnije dočekali restart karting sezone na međunarodnoj sceni. Podsećanja radi 16. marta na stazi Bruk u Austriji održana je prva trka sezone za CEE (Centralna Evropa), gde su predstavnici Srbije imali zapažene uloge.

Trening na jednoj od karting staza u prestonom gradu na desnoj obali Dunava, uvek je zabavniji kada se odrađuje u društvu.

„Jedva sam čekao da se steknu uslovi, kako bi vredno trenirali za nove izazove u karting sportu. Pripremamo se na domaćim stazama za internacionalne okršaje koji nas očekuju za oko mesec dana. Nije mi teško da treniram sam, ali mi je uvek zabavnije kada to radim sa klupskim drugom Filipom Jenićem. Pored uvozavanja i podizanja forme, radimo i na podešavanju nove šasije, kako bih bio što konkurentniji u nastavku sezone“, rekao je Nemanja Neca Jovanović.

Stariji kolega i višestruki šampion Filip Jenić, ništa se manje nije obradovao prvom treningu posle pomenute pauze.

„Sa ogromnim nestrpljenjem sam čekao da sednem u karting i odradim trening. Podsećanja radi, ove godine vozim u novoj klasi rotaks senior, sa starom proverenom šasijom. Na prvoj trci za CEE pobedom sam osvojio tiket da tokom sezone budem oslobođen startnina za sva takmičenja do kraja sezone. To je svakako jedan od razloga zbog čega ću voziti pomenuti šampionat, ali ne isključujem mogućnost da se pojavim i na drugim takmičenjima“ jasan je Filip Jenić.

Što se tiče momaka oni bi vozili širom meridijana, no sve to valja i finansirati, odnosno uskladiti sa novonastalom situacijom, kada je u pitanju putovanje na takmičenja u inostranstvu. Branislav Jovanović i Voja Jenić na sreću imaju volje, želje i mogućnosti da sinovima omoguće da na najbolji način reprezentuju Srbiju na međunarodnoj karting sceni.

CEE kalendar

Kečkemet 19 – 21. jun

Trinec 17 – 19. jul

Bruk 28 – 30. avgust

Kečkemet 18 – 20. septembar

Jeselo 16 – 18. oktobar

Autor: Hegemon Plum

(214)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments