1. Home
  2. Vesti
  3. Posle VW Golfa Mk8 obustavljene isporuke Škode Octavije
Posle VW Golfa Mk8 obustavljene isporuke Škode Octavije
7

Posle VW Golfa Mk8 obustavljene isporuke Škode Octavije

5.16K
7
Podelite sa prijateljima:

Kao što je poznato, Volkswagen je obustavio isporuke novog Golfa zbog problema sa softverom. Izgleda da su slični problemi zadesili i sestrinsku Škoda Octaviju.

U internim istragama je utvrđeno da pojedinačni primerci Golfa 8 mogu doživeti nepouzdanu transmisiju podataka iz softvera iz kontrolne jedinice ili jedinice za „onlajn“ konekciju (OCU3). Rezultat se ogleda u tome što ne može biti garantovana puna funkcionalnost sistema asistencije za eCall pozive u hitnim slučajevima.

Ovaj softver, koji je po EU regulativi obavezan za svako novo vozilo od marta 2018., može da detektuje kada je neophodna asistencija u slučaju saobraćajne nezgode, te automatski obaveštava i kontaktira odgovarajući servis. VW kaže da je „hitno stopirao isporuke Golfa 8“ da bi „osigurao da sve bude u skladu s propisima“.

Ovaj problem koji dele Octavia i Golf iz prostog razloga što poseduju slične sisteme, detektovan je tokom rutinskih provera. Izveštaj kaže da ažuriranje softvera u cilju ispravke ovog problema neće biti dostupno do treće nedelje juna.

Isporuke novog Golfa u Nemačkoj traju već nedeljama, mada se smatra da je broj vozila u velikoj meri redukovan zbog restrikcija izazvanih pandemijom.

Volkswagen tvrdi da su povlačenja i ažurirani softver „na čekaju u narednih nekoliko dana“.

AutoRepublika

(5162)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

#onokad od starijeg brata dobiješ boginje pa moraš biti u karantinu, nema škole, nema društva.

moron

🙂

Don

Ono kad svabo pametuje drugome o kvaliteti, a iako svi vide o čemu je riječ, zatvaraju oci pred istinom pa idalje sudjeluju u mitu o svapskoj kvaliteti, pouzdanosti, dobrim autima.
Slučaji su to za psihijatrije. Djidjimilovicu, ustaj!

Zoca

Danas Nemci samo kupuju od Kineza i rebrendiraju,ali doci ce im to glave.Zato sada brane Kinu ,povodom ove pandemije.

D_C

Secam se da je jedna moja poznanica krajem devedesetih narucila Golfa cetvorku vise meseci pre nego sto je pocela proizvodnja verzije sa volanom na desnoj strani. Taj auto je tokom prvih godinu dana imao prilicno radova u garanciji Kolega je narucio Nissan Qashqai poslednje generacije cim se auto pojavio u salonima. Njega je auto u prvoj godini vlasnistva ostavio na putu. Nauk da se auto nikada ne kupuje dok se proizvodnja dobro ne zahukta.

Lala

D_C u pravu si, sem sa funkcionalnog aspekta isto to važi i za finansijski aspekt .
Preorder – nov model – restilizacija – rasprodaja.

Kriva kvaliteta i kriva cene se seku negde u zalasku modela …

s mile

obično se po restilizaciji doda neka oprema više, a i spusti cena, naravno i otklone neke tzv dečije bolesti