1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Hyundai Santa Cruz na renderu
Hyundai Santa Cruz na renderu
1

Hyundai Santa Cruz na renderu

221
1
Podelite sa prijateljima:

Tokom prethodne nedelje su se na globalnoj mreži ponovo obrele fotografije maskirnog prototipa pikap kamioneta iz Koreje, koji je zbog najavljenog, tačnije naslućenog atraktivnog dizajna, željno iščekivan u komuni automobilskih entuzijasta. Ujedno, to je bila dovoljna preporuka da se zainteresuju kolege iz ruskih Točkova, koji su nam i pripremili „tiket“ na koji se klade, kada je u pitanju stil modela Hyundai Santa Cruz.

Prve naznake onog što se da očekivati od serijske verzije, našle su se pred nama još u prvom mesecu 2015., kada je Hyundai premijerno prikazao koncept Santa Cruz. Na samom kraju prošle godine, stigla je i zvanična potvrda o uvođenju ovog pikapa u gamu marke.

Iako je već dosta vremena proteklo od momenta predstavlja konceptulanog „kamiončića“, neki stilski detalji će verovatno opstati i na verziji namenjenoj masovnoj proizvodnji. Ti karakteristični detalji se odnose na nagib veoma ukošenog zadnjeg stuba, kao i na formu bočnih stakala. S druge strane, verujemo da će njuška pikapa biti više približena sada aktuelnom korporativnom stilu korejske marke, što bi značilo da će put osvetljavati dvodelni farovi, baš kao što to čine na modelima Santa Fe i Palisade.

Pogled na bok pikap kamioneta otkriva originalan stil, to jest linije koje se prostiru preko vrata. Lukovi iznad točkova su kružne forme, uz trapezoidne umetke koji će se pojaviti na plastičnim oplatama iznad stih. Nešto slično smo već videli na britanskom krosoveru prve generacije Range Roveru Evoqueu.

Iako je zadnji deo pikapa i dalje „u skladu s preporukama Kriznog štaba za suzbijanje epidemije“, to jest pod maskom, Rusi su pretpostavili da će vozilo zadržati uspravne trougaone svetlosne signalne grupe, nešto nalik viđenom na Sonati.

Proizvođač se nada da će interesovanje kupaca u Americi opravdati odluku o investiciji u proizvodnju predmetnog četvorotočkaša. Zato će za montažu istog biti zadužen fabrički kompleks izgrađen u Alabami. To je mesto gde se montiraju i primerci sledeći modela Hyundaija: Elantra, Sonata i Santa Fe.

Još uvek nisu dostupne pojedinosti o pogonskim sklopovima koji će se naći u Santa Cruzu, ali se da pretpostaviti da će biti korišćena četvorocilindarska atmosferska jedinica koja sagoreva benzin, zapremine 2,4 litra. Na vrhuncu moći, ona odbacuje 185 konjskih snaga. Tu je i turbo motor s 238 „konja“ iz dva litra radne zapremine.

Za kraj još da konstatujemo da će pikap biti postavljen na identičnu arhitekturu koja je upotrebljena i za kompaktni krosover Tucson. Dakle, radi se o samonosećoj karoseriji, a ne o konceptu „školjka na šasiji“, što Santa Cruz čini mnogo bližim vozilom Hondi Ridgeline, nego na primer Mitsubishiju L200 ili Toyoti Hilux.

AutoRepublika

Izvor: Kolesa.ru

(221)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Što bi prost narod rek’o, „nisam neki ljubimac pikapova“ ali ovaj stvarno izgleda odlično 👌.