1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Kako je prva generacija Forda Mustanga mogla da izgleda (GALERIJA)
Kako je prva generacija Forda Mustanga mogla da izgleda (GALERIJA)
0

Kako je prva generacija Forda Mustanga mogla da izgleda (GALERIJA)

194
0
Podelite sa prijateljima:

Ford je izuzetno aktivan na društvenim mrežama ovih dana i često voli da se priseća svoje istorije. Na taj način verovatno pokušava da privuče nove kupce, pobuđujući im nostalgije u vreme kada je prodaja noviteta izuzetno niska zbog epidemije virusa korone, ali se na nekim internet forumima pojavila i priča da je iznenada pronađena „skrivena fioka“ u arhivi, ona sa nikada ranije viđenim fotografijama.

Štaviše, ni sam Ford nije bio siguran šta predstavljaju određeni modeli sa slika, kao što je ovaj prototip s centralno postavljenim agregatom o kojem smo ranije pisali na našem sajtu.

U svakom slučaju, američki proizvođač vozila je javnosti nedavno predstavio novi serijal fotografija koje pokazuju neke rane ideje iz 1962. godine, u doba kada je njegov model Mustang još uvek bio u ranim fazama razvoja.

Iako je Ford razmatrao neke radikalne ideje, kao što su dvosed i model sa centralno postavljenim motorom, početkom 1962. godine je pala odluka da automobil mora da pruža motor postavljen napred i najmanje četiri sedišta, da bi se broj potencijalnih kupaca povećao.

Kako je Mustang delio platformu sa modelom Falcon, tako su i neke dizajnerske linije trebale biti deljene sa „starijom braćom“. To se posebno odnosi na ovalnu zadnju svetlosnu grupu, koja je bila gotovo identična onoj na modelu Galaxie. Prioritet je takođe dat kupe stilu, a kao što je poznato Mustang će kasnije biti ponuđen i kao kabriolet i takozvani „fastback“ (kupe sa produženim krovom).

Uživajte u fotografijama.

AutoRepublika

(194)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments