1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Renault Kadjar prolazi kroz elektrifikaciju
Novi Renault Kadjar prolazi kroz elektrifikaciju
0

Novi Renault Kadjar prolazi kroz elektrifikaciju

228
0
Podelite sa prijateljima:

Druga generacija francuskog SUV-a imaće u ponudi standardne SUS agregate, ali i hibridne opcije. 

Renaultov SUV ostvaruje odlične prodajne rezultate, stoga se mnogo toga očekuje i od nadolazeće iteracije koja bi trebalo da stigne na tržište iduće godine.

Kao i sa novim Cliom i Capturom, ne očekuje se da će Renault drastično izmeniti izgled sledeće generacije Kadjara. To je ono što se tiče eksternog dizajna, dok se u kabini ipak pripremaju veće promene.

Unutrašnjost će proći u znaku digitalizacije, ali se veruje da Renault sprema veliki iskorak po pitanju upotrebljenih materijala. Šta više, kako navode francuski i britanski stručni mediji, ovaj brend želi da Kadjar bude među liderima u klasi povodom ovog pitanja.

Kadjar će koristiti modularnu CMF-C platformu, što će mu omogućiti i usvajanje hibridnih pogonskih sklopova. Ovde ostaje mala misterija. Poznato je da će nova generacija popularnog SUV-a imati u ponudi plug-in hibrid, no postavlja se pitanje, da li će biti i klasičnog hibrida, kakav imamo u novom Cliju?

Renault ima na raspolaganju tehnologiju, ostaje da se vidi da li će i da je upotrebe. Kada je reč o plug-in hibridu, veruje se da će francuska marka prilagoditi sistem koji smo već videli kod Captura. Dakle, kombinacija 1,6-litarskog benzinskog agregata sa elektromotorom i baterijom od 9,8 kWh.

Ostaje da se vidi i kakva će sudbina biti dizel agregata kod Kadjara. Njegov rođeni brat – Nissan Qashqai, navodno bi trebalo da se u potpunosti odrekne „naftaša“. Čini nam se da je ovakav scenario nerealan kod Renaultovog modela, jer ako Clio i Captur i dalje imaju dizel motore ponudi, zašto ne bi imao i veći Kadjar?

Prema aktuelnim planovima, novu generaciju Kadjara trebalo bi da vidimo u drugoj polovini naredne godine, s tim da će prodaja ovog modela početi pre kraja 2021. godine. Do tada, u prodaji će biti aktuelna iteraciji koju smo i sami testirali, a utiske naše Perice Rajkovića možete pročitati OVDE.

AutoRepublika 

(228)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments