1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche 911 992 – prva fotografija serijskog modela
Porsche 911 992 – prva fotografija serijskog modela
0

Porsche 911 992 – prva fotografija serijskog modela

582
0
Podelite sa prijateljima:

Na internetu se danas pojavila samo jedna fotografija koja prikazuje zadnji dio nadolazeće generacije legendarnog Porschea 911 koja će nositi kodno ime 992. Na fotografiji se vidi viši zadnji kraj u odnosu na aktuelnu 991 generaciju, što je bilo potrebno da bi se uklopio novi dizajnerski jezik proizvođača iz Štutgarta, koji je postavljen sa drugom generacijom Panamere, koju smo testirali. Takođe, osim izrazite svjetlosne grupe, koja se proteže čitavom širinom zadnjeg dijela automobila, možemo primjetiti i novi dizajn ventilirajućih otvora.

Modeli i motori

U ponudi će biti standardna i veoma komplikovana ponuda modela: Carrera, Carrera 4, Carrera S, Carrera 4S, Carrera GTS, Carrera 4 GTS, Turbo, Turbo S, a kasnije se očekuju limitirani modeli GT3, GT3 RS i GT2 RS. Ovi modeli će biti raspoređeni na tri šasije: kupe, kabrio i targa. Što se motora tiče, naslabiji model Carrera će, iza svoje zadnje osovine, standardno imati šestocilindarski bokser motor sa 364 ks, dok će najsnažniji Turbo S razvijati 630 ks.

Takođe će u ponudi biti i hibrid model koji se na tržištu očekuje od 2020. godine. Za sada nisu poznati detalji ovog modela.

Razvijena šasija

 Ova generacija, vjerovatno najlegendarnijeg sportskog automobila u istoriji, biće postavljena na MMB platformu. Po fotografijama se može primjetiti širi trag točkova u odnosu na odlazeću generaciju, dok ukupna dužina vozila izgleda ista.

 Modularni dizajn će dozvoliti da ovu istu platformu, Porsche koristi i na sledećoj generaciji Boxstera i Caymana, a takođe je moguć uticaj na buduće platforme koje će koristiti, drugi sportski prozvođač VAG korporacije, Lamborghini. Obnovljena struktura će koristiti čelik i auluminijum visoke čvrstoće kako bi se ukupna masa vozila znatno smanjila.

Enterijer

Trenutno nema previše detalja kako će izgledati enterijer, ali se na osnovu fotografija prototipa primjećuje se sličnost sa, ne tako davno lansiranim, modelima Panamere i Cayennea. Takođe je na fotografijama moguće uočiti tradicionalnu 911 instrument tablu, sa obrtomerom postavljenim u sredini, okruženim sa dva manja ekrana koji nude mogućnost prikazivanja raznih informacija.

Očekuje se da će ova generacija Porschea 911 biti predstavljena do kraja 2018 godine, dok će prvi primjerci sa isporukom krenuti u prvoj polovini 2019 godine.

 

(582)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments