1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat želi lidersku poziciju kod elektrifikovanih malih gradskih automobila
Fiat želi lidersku poziciju kod elektrifikovanih malih gradskih automobila
1

Fiat želi lidersku poziciju kod elektrifikovanih malih gradskih automobila

188
1
Podelite sa prijateljima:

Proizvođač sa Apeninskog poluostrva želi da ostane lider u A segmentu, s tim da pored krune kada je reč o konvencionalnim modelima u Evropi, želi tron i u sferi elektrifikovanih vozila. 

Šef Fiata i Abartha za EMEA region, Luka Napolitano, izjavio je da će italijanska marka biti glavni pretendent na krunu kada je reč o hibridnim i električnim vozilima A segmenta.

Podsetimo, Fiat je nedavno prikazao hibridna izdanja modela 500 i Panda, a nedavno smo videli i novu, električni varijantu popularnog „fiće“. Napolitano je najavio da je novi cilj italijanskog brenda da svoju bazu kupaca dodatno uveća sa novim potrošačima – onima koji žele EV.

„Dugo godina smo lideri u A segmentu u Evropi. Sada je naša želja da preuzmemo dominantnu ulogu kada je reč o alternativnim vozilima. Zbog toga smo u jednom mahu predstavili hibridne verzije naša dva automobila u ovoj klasi“, rekao je Luka Napolitano.

Ipak, ova dva nova varijeteta samo su blagi hibridi, koji koriste sistem od 12V. Veća korist za Fiat u ovom trenutku od ova dva automobila je to što će da smanje flotnu emisiju štetnih gasova. Malo drugačija priča je sa električnim 500, za kojim prema Fiatovim podacima, vlada velika zainteresovanost.

Prirodno je da Fiat bude dominantan u ovoj sferi, jer su majstori za pravljenje malih gradskih automobila. Ostaje žal zbog odluke rukovodstva italijanske marke da se tako lako povuče iz B segmenta, jer su definitivno imali šta da kažu na tom polju.

No, nakon spajanja PSA i FCA, verujemo da će se Fiat vratiti u klase iz kojih je otišao zbog nelogičnih odluka mahom nesposobnih menadžera. Što se tiče hibridnih i električnih automobila, njihova prodaja raste, ali je pitanje šta će se dogoditi sa istom nakon završetka epidemije virusa korona.

AutoRepublika

(188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Za mene je u Pandii fiatu 500 veće čudo 6MT uz (blago) hibridni N3, nego li sam taj jeftini (najjeftniji) hibridni sistem od 12V.