1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Honda proširila ponudu motocikala i predstavila Hunter Cub CT125
Honda proširila ponudu motocikala i predstavila Hunter Cub CT125
1

Honda proširila ponudu motocikala i predstavila Hunter Cub CT125

3.36K
1
Podelite sa prijateljima:

I vrapci na granama znaju da je Honda ubedljivo najveći proizvođač motocikla na svetu. Prošle godine je isporučeno oko 21 milion primeraka, a najveća potražnja je u azijskim državama gde mnogi još uvek koriste malene modele za svakodnevni prevoz. Kako su datumi salona automobila pomereni, za nadamo se, blisku budućnost zbog poznatog problema sa korona virusom, tako se sve veći broj proizvođača okrenuo prema predstavljanju modela preko interneta.

Slična strategija vlada i s proizvođačima motocikala, pa je tako Honda najavila da će na domaćem tržištu uskoro započeti sa proizvodnjom modela Hunter Cub CT125. Reč je o evoluciji modela Super Cub C125, i novitet je namenjen svima onima koji žele da uživaju u laganoj pro-terenskoj vožnji.

Javnost je zahtevala sličan motocikl već neko vreme, i to ne samo da bi poslužio kao zadovoljenje „hobi potreba“ već i za dnevnu vožnju svih onih koji žive u neasfaltiranim predelima gde se Super Cub nije pokazao dovoljno otpornim na preovlađujuće uslove. Iz tog razloga, Hunter Cub stiže sa modifikovanim ogibljenjem, zatim čvrščom šasijom, većim pneumaticima i plastičnom zaštitom ispod agregata, kako bi isti bio zaštićen od kamenja.

Auspuh je odignut više od zemlje iz identičnog razloga, a zapremina motora od 125 kubnih centimentara se nije menjala. On i dalje razvija 8,7 konjskih snaga, ali se obrtni momenat sada navodno maksimizira na nižim obrtajima, odnosno proizvođač tvrdi kako je optimalizovao krivu obrtnog momenta.

Iako je rezervoar male Honde, zapremine od samo 5,3 litre, Hunter Cub CT125 je u stanju da pređe oko 350 kilometara između punjenja benzinom. Motocikl je takođe i relativno napredan za svoju kategoriju pa pruža i disk kočnice kao i ABS rešenje za prednje točak.


Proizvodnja i prodaja startuju u junu ove godine. Novitet će se nuditi po početnoj ceni od oko 440.000 jena (ekvivalent iznosa od 4.000 američkih dolara ili 3.600 evra).

Hunter Cub CT125 će prvo biti dostupan u matičnom Japanu, pa zatim i u Kini i Indiji, koja je prošle godine preuzela ulogu najvećeg prodajnog tržišta motocikla na svetu. Honda nema u planu izvoz u Ameriku ili Evropu, iako je tokom osamdesetih godina prošlog veka prodavala model CT110 s identičnom namerom.

AutoRepublika

(3362)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
don

Tomos?