1. Home
  2. Vesti
  3. Subaru BRZ Limited Edition – Labudova pesma popularnog sportskog kupea
Subaru BRZ Limited Edition – Labudova pesma popularnog sportskog kupea
0

Subaru BRZ Limited Edition – Labudova pesma popularnog sportskog kupea

169
0
Podelite sa prijateljima:

Ovo je na neki način kraj jedne ere.

Subaru BRZ sportski kupe je s nama od 2012. Ima i svoju „braću“ u vidu Toyote GT86 i Sciona FR-S. Glasine o nasledniku kolaju već izvesno vreme a sudeći po nedavnim špijunskim fotografijama unapređene verzije na Nirburgringu, čini se da je osmogodišnji kupe spremana za penziju, bar u Nemačkoj.

Subaru BRZ Final Edition debituje ove nedelje, označavajući kraj jedne ere za 2+2 modele u regionu. Serija je ograničena na samo 100 primeraka, a krase je promene na spoljašnjosti u vidu točkova od 17 cola, crvenih kočnih čeljusti, krućih Sachs amortizera i izbora u vidu dva finiša – standardnog „Crystal Black Silica“ i opcionog „Blue Pearl“ (dodatnih 100 evra).

U kabinskom prostoru dominiraju dva prednja sedišta presvučena plavo-crnom kožom u kombinaciji s alkantarom, dok se plavi kontrastni šavovi nalaze na panelu instrumentacije, tapacirungu vrata, ručici menjača i volanu. Tu su i neizbežne oznake vezane za specijalnu ediciju. Stvar koja se nije promenila je centralni 7,0-inčni ekran info-zabavnog sistema iz osnovnog BRZ-a.

Motor je poznat, 2,0-litarski četvorocilindarski bokser sa 207 ks i 210 Nm, uparen sa šestostepenom manuelnom transmisijom, dok verzija s automatikom raspolaže s 200 konja i 205 Nm. Potonji košta dodatnih 1.700 evra.

Subaru Germany za „pozdravnu“ ediciju Subaru BRZ-a traži 40.270 evra. Kupci u Japanu mogu nabaviti sličnu Toyotu GT86, takođe u limitiranom izdanju od 400 „Black Limited“ primeraka.

AutoRepublika

(169)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments