1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot: GTi podbrend nije mrtav
Peugeot: GTi podbrend nije mrtav
0

Peugeot: GTi podbrend nije mrtav

343
0
Podelite sa prijateljima:

Šef francuskog proizvođača, Žan-Filip Imparato, odbacio je glasine da je Peugeot praktično već ugasio GTi liniju modela. 

Čuvena značka godinama je krasila najpotentnije modele Peugeota, ali je njena budućnost neizvesna. Razlog je sasvim jednostavan – elektrifikacija. „GTi je usko povezan sa SUS agregatima i kao takav je pominjanje ta tri slova prva asocijacija na motore sa unutrašnjim sagorevanjem“, rekao je prvi čovek francuske marke.

Imparato je dodao da se radi na tome da GTi opstane. „Ako pogledate tržište u Velikoj Britaniji, tamo ima smisla plasirati GTi model, jer postoji potražnja za njim“, kazao je rukovodilac Peugeota.

On je potvrdio da se trenutno vodi debata o samo jednom modelu koji bi mogao u budućnosti nositi značku GTi –  a to je maleni 208. „Ako ijedan automobil bude nastavio sa GTi sufiksom, onda će to biti 208-ica. Nije bitno da li će to biti električni ili konvencionalni model“, izjavio je Imparato.

Što se tiče ostalih performantnih modela, Peugeot uvodi novu značku – PSE (Peugeot Sport Enginereed). U pitanju su elektrifikovani automobili, koji će pored SUS agregata koristi i elektromotore za hibridni pogonski sklop. Prvi od takvih modela biće 508 PSE.

Žan-Filip Imparato navodi da Peugeot vidi veliki potencijal u liniji hibridnih sportskih automobila. „Ako 508 PSE bude prodat u više od hiljadu primeraka, to ćemo smatrati uspehom“, rekao je šef francuskog brenda. On je kazao i da će ukoliko se 508 PSE povoljno pokaže na tržištu, Peugeot pristupiti plasiranju PSE varijanti i drugih modela iz game.

Što se tiče performantne 208-ice, po kuloarima automobilske industrije pojavila se glasina da Francuzi spremaju konceptualno izdanje za Salon automobila u Parizu. A ako do plasiranja ovakve verzije zaista i dođe, onda je sasvim realno da i Opel Corsa dobije sličnu hot varijantu.

Nakon takvog 208 GTi, teško je zamisliti da će ova značka opstati sa odlaskom aktuelne generacije modela iz B segmenta. Sa odlaskom tog akronima, nestaće i neki interesantni automobili, kakav je i trenutni Peugeot 308 GTi.

AutoRepublika 

(343)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments