1. Home
  2. Zanimljivosti
  3. Honda koja je za par godina prevalila više od 800 hiljada km
Honda koja je za par godina prevalila više od 800 hiljada km
7

Honda koja je za par godina prevalila više od 800 hiljada km

5.01K
7
Podelite sa prijateljima:

Civic možete obožavati ili mrzeti, ali svakako morate priznati da se radi o jednom od najpopularnijih putničkih automobila u Americi. Za to postoji više dobrih razloga, među kojima se posebno ističu: pouzdanost, odličan odnos cene i kvaliteta, fantastična vozna dinamika svih verzija, a naročito onih s oznakama Si i Type R. Ovom prilikom je u fokusu pouzdanost sedan verzije Civica iz 2011. modelne godine.

Korisnik Reddita koji koristi ime “imdonejustbrowsing” je svojom objavom želeo da se podiči time kako Honda može biti izdržljiv automobil, posebno uz redovno održavanje. Njegov primerak je prevalio preko 500.000 milja od isporuke, a ono na šta je vlasnik posebno ponosan, odnosi se na činjenicu da limuzina još uvek poseduje “originalan motor i menjač”, odnosno na to što pogonski sklop nikada nije bio subjekt nikakvih intervencija do sada.

Kako sam Hondaš navodi “zamena rashladne tečnosti kao i ulja u menječkoj kutiji je vršena redovno na svakih 65 hiljada kilometara”, dok se zameni motornog ulja pristupalo, takođe na redovnim osnovnama, odnosno na svakih 16 hiljada kilometara.

Korisnik Reddita imdonejustbrowsing navodi da svoju Hondu Civic Sedan LX poseduje od 2015. godine, kada je pazario s pedesetak hiljada kilometara na satu. Namera mu je bila da japansku kompaktnu limuzinu koristi za posao, odnosno za obavljanje isporuka.

Osma generacija Civica, koja se našla kod junaka naše priče, opremljena je automatskim menjačem, a kako sam naglašava, transmisija radi tečno i pouzdano, baš kao i kada je bila nova.

Vlasnik Civica dalje objašnjava da je nakupio stotinak hiljada kilometara za svega sedam ili osam meseci, putujući na relaciji “kuća – posao” i obrnuto. Okolnosti su se sada promenile, pa je došao momenat da Civic malo odmori, jer je Redditer zadužio službeno vozilo za korišćenje na poslu, pa je tako japanski kompakt ostao na svega petanaestak hiljada kilometara pridodatih satu tokom 2019. godine.

Navedena je i potrošnja Civica za koga vlasnik tvrdi da ne sagoreva motorno ulje, niti više od šest litara benzina na sto prevaljenih kolometara, što se može smatrati zaista odličnim rezultatom za kompaktan četvorotočkaš veličine ove Honde.

Da nije sve baš toliko bajkovito, Imdonejustbrowsing priznaje kada govori o tome kako je bio prinuđen da zbog kvara zameni kompresor klima uređaja, i to dva puta. Pored toga, proizvođač je bio prinuđen da prihvati da o svom trošku prefarba krov.

AutoRepublika

(5013)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Atmosferac …

Херцеговац

joш јапанац…

Lala

Da,da …troši 6 litara benzina atmos. automatik ali od rampe do rampe bez semafora i pri V<130km/h.

BB

I meni je n Accordu otišao kompresor klime a i letva servo volana. Tri godine bio star.

Stari Dejan

CL9?

moron

Postoji „teorija“ da je na jednoj generaciji accorda (ne sećam se kojoj, ni pd kojim uslovima ) to sa letvom volana imalo verovatnoću nastupanja dogadjaja od „1/1“ … Ali, kao da se „znalo desiti“.

Stari Dejan

CL7
Ne paziš na časovima Moron, c,c,c… 🙂