1. Home
  2. Vesti
  3. COTY: Peugeot 208 je najbliže rivale pobedio u malom broju zemalja s najmanjim brojem stanovnika
COTY: Peugeot 208 je najbliže rivale pobedio u malom broju zemalja s najmanjim brojem stanovnika
1

COTY: Peugeot 208 je najbliže rivale pobedio u malom broju zemalja s najmanjim brojem stanovnika

665
1
Podelite sa prijateljima:

Pre nekoliko dana smo izvestili da je maleni i super atraktivni hedžbek Peugeot 208 osvojio prestižnu titulu evropskog automobile godine. U izboru je učestvovalo 58 novinara iz 23 zemlje, koji su 208-ici podelili 281 poen, dok je Teslin Model 3 prikupio 242 boda, a Porsche Taycan 222 glasačke jedinice.

Novinari su praktično sav glamur prepoznali u Teslinom i Porscheovom proizvodu, koji su tako podsetili na Tarantina i Jokera. Pa ipak, kao što rekosmo automobilski Oskar je završio u francuskim rukama, to jest na kontu hedžbeka namenjenog prosečnom, običnom evropskom kupcu. Koliko se ukusi i percepcije razlikuju u pojedinim regijama našeg kontinenta, najbolje pokazuje disperzija glasova.

Članovi žirija COTY-ija kojima je maternji jezik nemački, engleski, kao i oni iz Švajcarske su, sudeći po dodeljenim bodovima, na tronu videli američki hedžbek iz kompanije Tesla. S druge strane, Taycan je “zaludeo” novinare iz Norveške, Nizozemske, Danske, Švedske, Mađarske, Rusije, Poljske i Turske.

Naš “siroti” Peugeot je pobedio samo u Španiji, Grčkoj, Portugaliji i Luksemburgu. Ovde vam sigurno upada u oči odsustvo pomena galskih novinara. Oni su svoje simpatije fokusirali na rivalski Renault Clio, koji je očito nadigrao zemljaka, zahvaljujući nižoj ceni.

Pa kako je onda u takvoj situaciji Peugeot 208 zaseo na tron? Pa lepo! Kao i u životu, traži se kompletan proizvod, onaj koji je u svim kategorijama, segmentima ocenjivanja, u samom vrhu, to jest onaj koji je optimalan. Ne mora nužno da bude i najbolji za svačiji ukus.

Tako je i Peugeot 208, na najvećem broju tržišta bio prvi ili drugi pratilac pobedniku u toj državi.

Sve u svemu, pobeda čista kao suza!

AutoRepublika

(665)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Možda ipak poverovati Francuzima i izabrati Clio 🙂
Jer, ako Francuzi kažu da je jeftiniji od 208, onda je tako. A možda i nije. Nominalno svakako ima naizgled nižu osnovnu cenu, ali, kad bi se tu dublje zagrebalo, i probalo opcijama izjednačiti oprema, pitanje je ko je tu jeftiniji, pri čemu neke stvari i ne bi bilo moguće izjednačiti (poput 5MT i dobosa pozadi). Ako ništa drugo, u pokušaju dublje analize, „čovek analitičar“ bi na kraju poludeo …