1. Home
  2. Vesti
  3. VW I.D. R – nestvarne performanse koje ponižavaju superautomobile (VIDEO)
VW I.D. R – nestvarne performanse koje ponižavaju superautomobile (VIDEO)
0

VW I.D. R – nestvarne performanse koje ponižavaju superautomobile (VIDEO)

571
0
Podelite sa prijateljima:

Uh, ovo je bilo.., u najmanju ruku obeshrabrujuće za McLaren.

VW I.D. R električni trkač je napravljen bez kompromisa kada je o performansama reč. Jedino što ga ograničava su aktuelna tehnologija, fizika i mogućnosti ljudskog tela. Ovaj električni trkački automobil je pomerio granice kada je o performansama reč, što se može jasno videti iz direktnih duela s nekim od najboljih superautomobila današnjice.

VW I.D. R je preuzeo dominaciju na naslovnim stranicama 2019., kada je postavio novi rekord na Pike’s Peak Hill Climb događaju. Do vrha planine je Volkswagenov pulen stigao za 7 minuta, 57 sekundi, ušavši na taj način u istoriju. Kompanija je I.D. R poslala i na planinu Tjanmen u Kini, gde je takođe srušio rekord (7 minuta, 38 sekundi). Naravno, I.D. R je vlasnik aktuelnog rekorda na Nirburgringu u konkurenciji elektromobila (6 minuta, 5 sekundi).

Ovaj automobil je sjajan marketinški alat za nemačkog giganta, koji nastoji da komercijalizuje električni pogon, uz demonstraciju briljantnog inženjeringa.

Kris Heris nam je ovoga puta pomogao da stavimo I.D. R u realan kontekst, da uvidimo šta zapravo ovaj automobil može.

VW I.D. R je pogonjen triom elektromotora, gde se dva nalaze napred a jedan nazad. Sve tri jedinice su povezane na dva odvojena paketa baterija u cilju ostvarivanja perfektnog balansa i distribucije mase. Sprint do stotke obavlja za 2,25 sekundi, a krivine, verovali ili ne, prolazi brže od F1 bolida. Pa, šta onda ovde traži McLaren 720s, pitamo se?

AutoRepublika

(571)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments