1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo Giulia GTA dolazi sa 620 ks
Alfa Romeo Giulia GTA dolazi sa 620 ks
6

Alfa Romeo Giulia GTA dolazi sa 620 ks

2.56K
6
Podelite sa prijateljima:

Pre par dana, kao što smo izvestili, pojavili su se izveštaji po kojima Alfa Romeo planira da predstavi B-UV kompaktni krosover tokom proslave 110. godišnjeice kompanije. Međutim, u isto vreme su se pojavile glasine vezane za Giuliju GTA.

Navodno, umesto 2,9-litarskog u igri je 2,7-litarski twin-turbo V6 motor, takođe s Ferrarijevim V8 DNK, ali u izdanju koje isporučuje 620 ks.

Serija 105 Giulia GTA je lansirana 1965. s popriličnom pompom, „zakucavši“ se u panteon Alfe Romeo. Giulia GTA za 2021. modelnu godinu, ukoliko se glasine ispostave tačnim, takođe će profitirati na lakim materijalima, što oznaka „GTA“ i implicira – Gran Tourismo Allegerita („allegerita“ – olakšana).

Trebalo bi da raspolaže 20 kilograma manjom masom u odnosu na Giuliju s manuelnim šestostepenim menjačem. Proizvodna serija bi trebalo da bude limitirana na prilčno mali broj primeraka.

AutoRepublika

(2555)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Saša

Brutalno!!!

BojanNeki

Nema više ushićenja, da li zato što sam stariji ili taj (kolekcionarski) automobil izlazi u pogrešno vreme tj suviše kasno.
Era električnih vozila je odavno u toku te morali su do sada da izbace električnu alfu teslinih performansi.

Владимир Богојевић

Шта још треба да направе да би били признати

Матори

Караван, купе, кабрио верзије ђулије, као и да убаце погонске јединице манјих запремина. Нове моделе у Б,Ц и Е сегменту…

Uros

Iskreno da, bila je prica dok je pokojni Sergio bio ziv da bi do 2018 Alfa u svojim redovima trebala da ima novih 8 modela, 2015 je bila zakazana premijera naslednika Guliete ali je i ubrzo otkazana zbog problema oko dizajna sa Gulietom i Guliom, sama Gulia je vracana dva puta zbog dizajna koji je po Sergiu imao mnogo germanizma u sebi. Sve u svemu dobili smo da surovo dobra automobila ali opet manjak elektricnih ili hibridnig vozila je problem, kao i manjak vozila drugih manjih i vecih, suv, crossover segmenata je glavni problem ovde. Nadajmo se da će dolaskom… Pročitaj više »

Stari Dejan

Lepa, lepša, Giulia.