1. Home
  2. Vesti
  3. Aurus Komendant na prvim fotografijama
Aurus Komendant na prvim fotografijama
0

Aurus Komendant na prvim fotografijama

423
0
Podelite sa prijateljima:

Prve slike krosovera kodne oznake EMP-4124, iliti u narodu poznatog kao Aurus Komendant, su se pojavile u bazi podataka ruskog Zavoda za zaštitu intelektualne svojine, koji u toj državi nosi naziv Rospatent. Ranije je i NAMI već prikazivao neke patentne crteže ovog SUV-a, ali su one prikazivale nedovršenu kreaciju i delove iste. Sada je pred nama veliki krosover u serijskom izdanju.

Mnogi stilski elementi ruskog krosovera se razlikuju od onog što smo imali prilike da viđamo na ranije objavljenim crtežima i prototip primercima koji su tokom zime testirani u Švedskoj. Možemo da primetimo da je čak i oblik zadnjih signalnih grupa različit, što se može reći i za završetke izduvnih cevi.

Verujemo da ćete se složiti sa konstatacijom da novi krosover prati identični stilski pravac koji je začeo sedan Aurus Senat. Međutim, SUV nije izdignuta kopija sedana, već se po više pitanja i razlikuju u smislu dizajna. Naime, oblik prednjih svetlosnih grupacija, usisnici za vazduh i okvir rešetke hladnjaka na verziji s petoro vrata su potpuno autentični.

Aurus Komendant, nazvan po Komandantovoj kuli u moskovskom Kremlju, je utemeljen na istoj UMP arhitekturi (Unified Modular Platform) na kojoj leže i modeli Senat i minivan Arsenal. Ali, ovaj model je dodatno dobio na oštrini kako bi se više istakla njegova „krosover priroda“, a razvojni tim očekuje da će ovo, ubrzo po predstavljanju, postati najpopularniji model male game Aurusa.

Treba primetiti da čak i sedan krasi zavidan klirens, kao i visoka pozicija sedenja, dok će ukupna visina Komendanta biti nešto jača od one koja karakteriše sedan, i iznosiće tačno 1.717 milimetara.

Zvanične fotografije enterijera krosovera su mogle biti neometano razgledane još tokom proleća 2019. godine, kada se u prvom sklopljenom primerku „snalazio“ ministar industrije i trgovine u ruskoj vladi, Denis Manturov. Još tada smo znali da su razlike unutar putničke kabine Senata i krosovera skoro nepostojeće.

Slično se može reći i za mehanička rešenja, pa tako Komendant koristi isti motor kao i Aurus Senat, a to je V8 jedinica koja iz 4,4 litra radne zapremine izvlači 598 konjskih snaga. Motor s unutrašnjim sagorevanjem ima i asistenciju od strane elektromotora. Pogonski sklop upotpunjuje devetostepena automatska transmisija marke KATE, koja je inače ruskih ruku i mozga delo. Tu je i trakciona baterija visoke voltaže. Pogon je na sva četiri kraja karoserije.

Postavlja se pitanje kada je razborito očekivati da se Komendant pojavi na tržištu. Lansiranje noviteta je više puta odlagano, dok je poslednja najava bila u decembru za nama, kada je pomenuti političar Manturov naznačio da je uludan posao očekivati start masovne proizvodnje krosovera u pogonima u Jelabugi, pre 2022. godine.

Prvi na „proizvodnom meniju“ fabrike će biti Aurus Senat, a kada se radnička klasa saživi s proizvodnim procesom istog, što bi se trebalo desiti u 2021. godini, navaliće i na Komendant. Opet, znajući naš mentalitet, koji je pomalo nalik na ruski, i ovi rokovi mogu da budu probijeni. I to glatko…

AutoRepublika

(423)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments