1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla – proizveden 1.000.000. automobil
Tesla – proizveden 1.000.000. automobil
2

Tesla – proizveden 1.000.000. automobil

189
2
Podelite sa prijateljima:

Kompanija Tesla je objavila da je proizvela svoj 1.000.000. električni automobil, tako da je prva u istoriji kojoj je tako nešto pošlo za rukom.

Pre samo par godina, mnogi nisu verovali da Tesla može da isporuči tako velike serije. Međutim, proizvođač iz Kalifornije je odigrao sjajno kroz tri modelna programa: Model S, Model X i Model 3.

Sada je na putu da lansira četvrto vozilo, Model Y, koje će sigurno u velikoj meri popraviti prodaju, jer je reč o manjem i jeftinijem krosoveru u odnosu na Model X.

Ilon Mask je s očiglednim zadovoljstvom izvestio o proizvodnji 1.000.000. vozila, tako da je objavio fotografiju automobila (Model Y) i tim koji ga je sklopio.

Po prošlogodišnjim podacima, Tesla je postao najveći proizvođač električnih automobila na svetu, pretekavši kineski BYD. U vreme kada je rađeno istraživanje (oktobar) 2019., Tesla je isporučio 807.954 jedinice, dok je kineski rival plasirao 787.150 primeraka. Ipak, treba istaći da su BYD-ov total uključeni i „plug-in“ hibridi, dok Tesla proizvodi isključivo čisto električne automobile.

Proizvodni kapaciteti Tesle su takođe porasli u 2020., s pojačavanjem pogona u šangajskoj „gigafabrici“, drugoj Teslinoj fabrici po obimu na svetu.

Plan američkog proizvođača je da ostvari godišnju proizvodnju od 150.000 električnih automobila na toj lokaciji ove godine. U kombinaciji s pogonom u Frimontu, koji bi trebalo da probije brojku od 500.000 automobila do kraja godine, Tesla bi trebalo da finalizuje godinu plasmanom od nekih 650.000 automobila.

AutoRepublika

(189)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BojanNeki

Svašta bi se ovde dalo prokomentarisati ali bojim se da bih uvredio mnoge aktivne čitaoce AR, što ne želim.

BojanNeki

Tesla motors-u i Ilonu svaka čast na promovisanju i popularizaciji novog-prastarog načina transporta, imena našeg pronalazača i njegovog motora koje pokreću nevidljive sile struje i magnetizma. Stvarno treba imati m*da i gurati nešto protiv gotovo čitavog sveta bez obzira što je i logika i matematika na tvojoj strani.