1. Home
  2. Vesti
  3. Paljenje cigarete i korišćenje osveživača u spreju nikako ne idu jedno s drugim
Paljenje cigarete i korišćenje osveživača u spreju nikako ne idu jedno s drugim
1

Paljenje cigarete i korišćenje osveživača u spreju nikako ne idu jedno s drugim

967
1
Podelite sa prijateljima:

Nije prvi put da se ovako nešto dešava, a verovatno nije ni poslednji. Ipak, šteta koju može da izazove „eksplozivni“ aerosol sprej nas nanovo iznenadi.

Vlasnik prve generacije Seat Leon Cupre je u isto vreme poželeo da uživa u sintetičkom osveživaču i duvanu. Očigledno, kombinacija ta dva nikako ne ide…

Čovek je zapalio cigaretu nakon što je preterano isprskao enterijer osveživačem, što je rezultiralo time da ovaj „hot heč“ stvarno postane „hot“ (vreo) u deliću sekunde.

Paljenje cigarete je dovelo do zapaljenja gasa iz spreja, što je izbilo vetrobran, prozore i prilično oštetilo automobil. Eksplozija je navodno bila toliko snažna da je čak oštetila prozore obližnjih lokala, gde je vozilo bilo parkirano.

Vozač je izvukao iz automobila, nakon čega su mu pomoć pružili bolničari, a ono što je fascinantno je da je doživeo minimalne povrede, uključujući produženo zujanje u ušima.

Incident se dogodio u Halifaksu, u zapadnom Jorkširu, a ulica je čak bila blokirana iz straha od terorističkog napada.

„Vlasnik automobila se parkirao na ulici i koristio je osveživač, ali nije provetrio vozilo pre nego što je upalio cigaretu“, izvestila je policija. „Došlo je do eksplozije koja je izbila vetrobran, kao i neke prozore obližnjih lokala. Vlasnik je na sreću doživeo samo manje povrede, ali je lako moglo biti mnogo gore.“

Nakon incidenta, vlasti su apelovale na ljude da pročitaju bezbednosna upozorenja odštampana na proizvodima pre nego što ih krenu da ih koriste, poput „nikada ne koristite aerosolni sprej blizu otvorenog plamena i obrnuto“.

AutoRepublika

(967)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

zaista ne kapiram ovaj nivo oštećenja od eksplozije iznutra, aj i da shvatim da je verovatno isprskao jedan ceo ili više Aerosola, da bi postigao toliki nivo koncentracije /eksplozivne smeše u cca 1,5m3 unutrašnjosti auta,ali kako se krov deformisao ka unutra ako je eksplozija ….iznutra