1. Home
  2. Vesti
  3. Novi opoziv za BMW (zbog problema s automatskim menjačem)
Novi opoziv za BMW (zbog problema s automatskim menjačem)
1

Novi opoziv za BMW (zbog problema s automatskim menjačem)

665
1
Podelite sa prijateljima:

BMW-ovi modeli su bez dileme sjajni i zabavni za vožnju, međutim, pouzdanost nikada nije bila jača strana automobila iz Bavarske. Kako premijum primerci, bilo da su standardne ili SUV konfiguracije, postaju složeniji zahvaljujući elektronici i dodatnom softveru, neminovno bivaju žrtve sve brojnijih problema. Ovoga puta, na tapetu su M modeli opremljeni ZF 8HP automatskim menjačima.

Izvesni M5, M8, X5 M i X6 M modeli, proizvedeni između januara i novembra 2019., pogođeni su dotičnim problemom. Oni koji su i dalje na inventaru, u obustavi su što se prodaje tiče, sve dok BMW-ove tehničke službe ne reše probleme vezane za automatske menjače.

Kupci će dobiti obaveštenje od kompanije u februaru 2020., gde će im biti ponuđene sve potrebne informacije u vezi sa stanjem vozila i savet oko zakazivanja sastanka. BMW objašnjava da lokacija i sprovođenje električne instalacije transmisije mogu biti oštećeni, što može da dovede do kratkog spoja koji utiče na funkcionalnost ZF 8HP.

U nekim slučajevima, ovaj problem „može da prouzrokuje da vozilo izgubi pogon, te da se menjač ubaci u ’neutral’ tokom vožnje, što povećava rizik od incidenta“. Tehničari su dobili instrukcije da provere električne instalacije, zamene i preusmere ih, bez bilo kakvih troškova po vlasnike. Za ovu intervenciju je potrebno oko sat vremena.

Razlog zašto BMW čeka februar 2020. Da bi popravio „felere“ na menjaču leži u tome što alati, delovi i procedure servisiranja nisu još uvek finalizovane. Jedan od vlasnika je na Bimmerpost forumu napisao da je „ostao na parkingu šoping centra. Bilo je veoma teško odvući M5 Competition, jer menjač nije mogao da se ubaci u ’neutral’“.

Od pogođenih modela, M5 je „najjeftiniji“.

AutoRepublika

(665)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Kako ono ide vic, reci mi nešto pokvareno?bmw.
Taj je u prospektu već pokvaren!!!
Premium, made in Germany…to je Ta čuvena kvaliteta, ali dok je ovaca biće i šišanja , jer ljudska glupost je nepresusna.
2020, a oni proizvode idalje nikad gore proizvode, srot, nema modela na kojem nema bar 15 opoziva u toku životnog vijeka, jedino je mercedes gori po tom pitanju.