1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Industrija
  5. FCA i PSA odbori se sastaju u cilju finalizovanja spajanja
FCA i PSA odbori se sastaju u cilju finalizovanja spajanja
1

FCA i PSA odbori se sastaju u cilju finalizovanja spajanja

150
1
Podelite sa prijateljima:

Odbori FCA i PSA grupe su se sastali odvojeno da bi prodiskutovali o finalizovanju dogovora vezanog za spajanje vredno 50 milijardi dolara, koje bi formiralo četvrtog po veličini proizvođača automobila na svetu.

Izvori bliski FCA kažu da dve bi dve kompanije mogle da najave potpisivanje memoranduma već u sredu, nakon čega bi usledio konferencijski poziv, sazvan da se dodatno objasne detalji.

Pred sastanke, entiteti koji predstavljaju porodicu Pežo, Etablissements Peugeot Freres (EPF) i FFP, jednoglasno su odobrili predloženi memorandum o razumevanju, rekao je izvor blizak dešavanjima.

Država Francuska, koja poseduje oko 12 odsto PSA i koja ima predstavnika u odboru kompanije, podržava memorandum o razumevanju, koji reflektuje neznatne izmene u odnosu na sporazum obelodanjen od strane dva proizvođača 31. oktobra. Ova kombinacija „u potpunosti ima smisla kada je reč o kreiranju novog šampiona sa globalnim obimom koji će se upustiti u koštac s izazovima vezanim za održivi prevoz“, rekao je francuski zvaničnik iz oblasti finansija.

FCA i PSA su objavili svoj plan pre šest nedelja, koji podrazumeva formiranje moćnog konglomerata koji bi se stavio naspram VW grupe u Evropi, održavajući prisustvo u „velikoj detroitskoj trojci“ u SAD.

Sedište nove kompanije bi bilo locirano u Holandiji, a vodio bi je šef PSA, Karlos Tavarez. Predsednik FCA, Džon Elkan, nastavio bi sa svojom ulogom.

Novi ugovor bi dva proizvođača srednje veličine pretvorio u globalnog giganta, s prodajom većom od 8 miliona vozila na godišnjem planu i portfoliom koji bi između ostalih uključio Peugeot i Citroen s francuske strane, kao i Jeep, Alfa Romeo i Ram sa strane FCA.

Proizvođači automobila odgovaraju na rastući pritisak koji se vrši na automobilsku industriju u cilju udruženja resursa, što u velikoj meri olakšava razvoj, proizvodnju i nabavku, kao i tranziciji ka električnim automobilima i autonomnim vozilima.

AutoRepublika

(150)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Ne bi bilo Fiata, samo jeep, Alfa i ram?
Btw, zasto u Holandiji ? Čudi me da nisu odabrali Luksemburg.