1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Seat zvanično predstavio električni skuter (GALERIJA)
Seat zvanično predstavio električni skuter (GALERIJA)
0

Seat zvanično predstavio električni skuter (GALERIJA)

242
0
Podelite sa prijateljima:

Španski proizvođač polako, ali sigurno ulazi u sferu mikro mobilnosti. 

To je uostalom i jedan od zadataka koje je Seat dobio od matičnog Volkswagena. Osim što su im dodelili ulogu brenda za mlade, dobili su i nalog da rade na razvoju vozila koja spadaju u sferu mikro mobilnosti i eksploatisanju u urbanim sredinama.

Seat će stoga stvoriti i posebno poslovnu jedinicu koja će se baviti ovakvim tipom vozila. Prikazani električni skuter je prvi proizvod ovog odeljenja, i još uvek ima odliku koncepta.

Kako kažu nadležni u Seatu, serijska varijanta pronaći će put do tržišta naredne godine, ali još uvek nema informacija o potencijalnoj ceni.

Električni skuter koristi jedan elektromotor koji nudi na raspolaganje 14,8 ks i 240 Nm, pored toga ima maksimalnu brzinu od 100 km/h. Do gradske brzine od 50 km/h u stanju je da stigne za 3,8 sekundi.

Navodi se da je konceptualni dvotočkaš testiran po WLTP protokolu i da ima autonomiju kretanja od 115 kilometara.

AutoRepublika 

(242)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments