1. Home
  2. Vesti
  3. Februarska prodaja Volkswagena svedena na 75% prošlogodišnje
Februarska prodaja Volkswagena svedena na 75% prošlogodišnje
1

Februarska prodaja Volkswagena svedena na 75% prošlogodišnje

156
1
Podelite sa prijateljima:

Uticaj krize s virusom, a potom i odraz pandemije na svetsku ekonomiju je očigledno razarajuć, verovatno i više nego što je to na zdravlje ljudi. Sledstveno, prodaja Volkswagena se tokom februara zaustavila na 546.300 četvorotočkaša na globalnom nivou, što je za oko četvrtinu manje u odnosu na uporedni lanjski period, saopštila je još juče kompanija sa sedištem u Volfsburgu.

Pad prodaje je bio najdramatičniji u Kini, odakle je virus i krenuo u osvajanje sveta krajem prošle ili početkom ove godine. Shodno tome, javni život je u prva dva meseca 2020. bio praktično paralizovan u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu. Sada stižu ohrabrujuće slike, video zapisi i, generalno vesti iz Kine, pa se shodno tome, očekuje i poboljšanje situacije s tražnjom novih automobila.

Opet, ono što je bilo ne može se izmeniti – VW je Kinezima u februaru, isporučio za čak 74% manje automobila nego što je to učinio u istom mesecu 2019. godine.

Činjenica koja svakako prija raciju članova upravnog odbora nemačkog konglomerata, govori o rastu prodaje vozila ove marke na tržištima Severne i Južne Amerike. S druge strane, pad prodaje u zapadnoj Evropi nije bio upečatljiv i izneo je svega 3,5%. Ali onda, svesni smo saznanja da se kriza u Evropi tek zahuktava.

Sveukupno, u prva dva meseca, najveći svetski proizvođač automobila je prodao blizu 1,4 miliona automobila, kamiona i autobusa na globalnom nivou. Taj podatak otkriva informaciju o padu prodaje od 14%, mereno spram broja isporuka u januaru i februaru 2019. godine.

Analitičar Frank Švope iz organizacije NordLB predviđa da razvoj situacije u drugom delu godine neće biti takav da bi se omogućilo potpuno anuliranje efekata odlaganja odluke o kupovini novof automobila. Upravo to je razlog zbog kog, ovaj ekspert veruje da će prodajna brojka Volkswagen grupe, za ovu godinu ostati niža od fantastičnih 10 miliona primeraka. Nažalost po akcionare Volkswagena, ovo će se nužno odraziti i na ostvarenu dobit.

AutoRepublika

(156)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Bojim se, pašće uskoro ta prodaja i daleko više … Svima…