1. Home
  2. Vesti
  3. Renault obuzdao očekivanja u pogledu obima prodaje i profita u ovoj godini
Renault obuzdao očekivanja u pogledu obima prodaje i profita u ovoj godini
0

Renault obuzdao očekivanja u pogledu obima prodaje i profita u ovoj godini

356
0
Podelite sa prijateljima:

Tražnja koja gubi na tempu je pogodila francuskog proizvođača automobila, Renault, teže nego što se prethodno pretpostavljalo. Nakon što se prošlo rukovodstvo grupacije oprostilo od snova o rastu prodaje u julu, novo sada izlazi za prognozama koje indikuju pad broja prodatih četvorotočkaša na nivou cele 2019. godine.

Shodno tome, predviđa se i da će doći do pada poslovnih prihoda za ovu poslovnu godinu, a on bi trebalo da iznosi 3 do 4 procenta, navedeno je u izjavi koja je sinoć data lokalnim medijima u blizini Pariza, odnosno u mestu Bulonj-Bilankur.

Povrh toga, visina ostvarene poslovne dobiti Renault grupe za 2019. godinu, takođe neće ispuniti inicijalna očekivanja, pa će tako biti obračunata na nivou od 5 umesto planiranih 6%. Francuzi su ovakva predviđanja obrazložili činjenicom da je opšte ekonomsko stanje nepovoljnije od onog što se dalo naslutiti u vreme kreiranja planova, kada je bilo zamišljeno da se održe prošlogodišnje prodajne brojke.

Francuzi će kao jednu od posledica korekcije godišnje prognoze biti prinuđeni da prilagode i ciljeve deklarisane u srednjoročnim planovima poslovanja.

Novinari su na sinoćnjem događaju dobili informaciju da je realizacija Renault grupe u trećem tromesečju pala za 1,6%, na iznos od 11,3 milijardi evra, mada će ovde verovatno doći do nekih daljih korekcija u pogledu obelodanjenih informacija, dok će konačne cifre za treći kvartal biti predstavljene javnosti 25. oktobra.

Da podsetimo da je Renault tokom prošle nedelje otpustio dugogodišnjeg generalnog direktora i senku Karlosa Gona, Tijerija Bolora, a na njegovo mesto privremeno doveo bivšu finansijsku direktorku grupacije Klotild Delbos.

AutoRepublika

(356)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments