1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan ima novog šefa
Nissan ima novog šefa
0

Nissan ima novog šefa

83
0
Podelite sa prijateljima:

Japanski proizvođač automobila imenovao je novog izvršnog direktora. 

Velike su nedaće zadesile Nissan u prethodnih godinu dana. Skandali sa Karlosom Gonom koji je ovu marku praktično vratio iz mrtvih, ali i sa njegovim naslednikom Saikavom, koji uprkos tome što je bio glasnogovornik u kampanji protiv Gona, ni sam nije bio čistog obraza.

Novi šef Nissana je Makoto Učida, nekadašnji prvi čoveka operacije tog brenda u Kini. Pedesettrogodišnji Učida je veliko iznenađenje, jer se verovalo da je potpuni autsajder u trci za izvršnog direktora. Ipak, čini se da je Nissan pribegao sada nešto drugačijem principu vođenja kompanije, a kako pišu japanski mediji primenjivaće se doslednije sistem međusobne kontrole i nadgledanja.

Ulogu COO-a preuzeće Ašvani Gupta, Indijac koji se do sada nalazio na istoj poziciji u Mitsubishiju, a nekada je vodio i odeljenje za komercijalna vozila Renault-Nissan alijanse. Zamenik Gupte biće Jun Seki, koji je pre izbora važio za glavnog kandidata za poziciju izvršnog direktora.

Nissan je očigledno odlučio da novo rukovodstvo bude ono koje nije imalo previše kontakta sa Karlosom Gonom, kako bi se kompaniji dalo oduška zbog gotovo svakodnevnih skandala koji stižu iz japanskih medija u vezi sa nekadašnjim šefom tog proizvođača.

Trojica rukovodilaca stupiće na svoje nove pozicije na početku naredne godine.

AutoRepublika 

(83)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments