1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Da li je Kawasaki kupio Bimotu?!
Da li je Kawasaki kupio Bimotu?!
0

Da li je Kawasaki kupio Bimotu?!

220
0
Podelite sa prijateljima:

U prethodna 24 časa veliki broj medija koji se bave motociklizmom preneo je vest da je Kawasaki novi vlasnik italijanske marke Bimota. 

Bimota se već dugo nalazi u ozbiljnoj krizi. Poslednje vesti o ovom čuvenom moto brendu datiraju iz 2015. godine kada su izlagali na EICMA. Otada, o Bimoti se nije moglu čuti gotovo ništa, a broj proizvedenih motocikala u ovom periodu je prava misterija.

Italijanska marka trenutno je u svojini dvojice švajcarskih preduzetnika, i prema brojnim izveštajima iz celog sveta, oni su je prodali Kawasakiju. Japanci za sada ne žele da komentarišu, ali bi nezvanično ovo trebalo da se potvrdi na velikoj konferenciji za javnost.

Ukoliko je to istina, šta je onda nosi budućnost za Bimotu? U igri je nekoliko opcija. Prva da će Kawasaki uložiti značajna sredstva u ovog proizvođača i pokušati da načini Bimotu konkurentom Ducatija, a druga verzija govori o tome da će japanska marka inkorporirati Bimotu i da će ponuditi liniju motocikala koja će nositi naziv italijanske legende kako bi dodatno doprineli proširenju portfolija.

Bimota vodi poreklo sve do početka sedamdesetih godina prošlog veka. Naziv je zapravo akronim tri prezimena: Bijanki, Mori i Tamburini, koji su ujedno i osnivači ove marke.

Italijanska marka poznata je po tome što je samostalno dizajnirala motocikle, ali je za pogonske jedinice koristila agregate drugih proizvođača.

Kawasaki će uskoro imati konferenciju za štampu gde će predstaviti gamu street motocikala za narednu godinu, a očekuje se da će tada i saopštiti vesti o kupovini Bimote.

AutoRepublika 

(220)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments